Supersnelle Nutella taart!

11

Soms zie je van die dingen die je dan meteen uit wil proberen… en als je dan ook nog alle ingrediënten (het zijn er maar 2!) in huis hebt en nog wat tijd over (in dit geval een half uurtje inclusief oventijd), tja, wat doe je dan? Juist… de keuken in & bakken!

En dat heb ik gisteravond gedaan… Een drukke dag achter de rug… verjaardag van Mac (onze hond) vieren, verjaardag van ons lieve nichtje Robin (ze is alweer 2 geworden), nog ‘even’ langs Anja van Brutsellog om een kofferbak vol (ik overdrijf niet….) kook-tijdschriften op te halen… Daarna weer naar huis, nog even sporten, huishoudelijke dingetjes en ‘s avonds relaxen! En eventje bakken, maar dat is ook relaxen.

Zoals heel vaak vond ik dit geniale ‘recept’ weer via Pinterest (verslavend…). Maar 2 ingrediënten, 10 minuten werk, 20-25 minuten in de oven en klaar. Kirbie, de vrouw achter dit recept  is erg trots op de taart en schrijft: “De smaak? De smaak is goddelijk. Rijk, decadent. Ik dacht niet dat ik een taart kon maken met slechts twee ingrediënten, maar het is mogelijk. Het is mijn nieuwe favoriete recept en mijn man is er ook dol op!”  

Ja, eerst zien, dan geloven, dacht ik. Ok, Nutella is best lekker, maar alleen wat ei erbij en dan zo’n lekker taartje… dat kan toch niet?! Maar het is waar! Ik heb een kleine versie gemaakt en deze aan Alwin voorgeschoteld… Alwin is geen fan van chocolade… hij zal nooit eens een stukje chocola pakken als snack en chocoladetaart hoeft van hem ook niet zo… Maar (om er een cijfer aan te geven), Alwin gaf dit een 9! Wow! Ik vond hem ook super lekker. De kleine versie was dus snel op… maar goed dat ik geen grote versie heb gemaakt! 😉

Nog even een fotootje van de ‘originele’ taart en dan het recept van deze heerlijk Two Ingredient Flourless Nutella cake‘.

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties

  1. Pingback: Nutella cake in een kopje | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Top 10 recepten - 1 jaar MiCook - MiCook

  3. Als ik de taart twee keer zo groot wil maken, dan verdubbel ik de hoeveelheid ingredienten maar hoe lang moet het geheel dan de oven in?

    • Hoi Femke,

      Ik durf het je niet met zekerheid te zeggen…. Ligt ook een beetje aan de vorm die je gaat gebruiken. Als de vorm ook 2x zo groot is en ‘de laag’ dus net zo dik, denk ik niet dat het veel oventijd scheelt. Proberen & testen met een satéprikker?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.