Tarly met courgette & noten

4

Een tijdje geleden zag ik een pak Tarly in de supermarkt staan… daar bij de rijstproducten… nog nooit gegeten en nieuwsgierig als ik ben het pak maar in mijn handen genomen. De verpakking vertelde mij het volgende: Honig Tarly is een maaltijdbasis van pure tarwe. Tarly heeft een verrassende smaak en beet en is rijk aan voedingsvezels. Door het toevoegen van verse ingrediënten zet je zo een inspirerend Tarlygerecht op tafel. 

Het pak verdween in mijn wagentje en ging mee naar huis (uiteraard heb ik wat voor hem betaald…). Thuis ging hij netjes in de apothekerskast naast de bakken rijst/quinoa/couscous/bulgur etc. Daar waar hij thuis hoort…

Afgelopen donderdag was het weer ‘wat ligt er in de (koel)kast-kook dag’. Ik had nog een gele courgette (zelfde smaak als een groene, zo zocht ik uit voor een eerdere courgette-ricotta quiche) liggen uit de Streekbox en een groene van de groenteboer. Dit wilde ik eigenlijk met spelt eten, maar daar bleek ik niet heel veel meer van te hebben… Meneer Tarly stond naast het kleine beetje spelt te schreeuwen: “neem mij, neem mij”. Meneer Tarly kwam op tafel. Met twee kleuren courgette. Dus ik aan de slag… vol verwachting… Tarly, een verrassende smaak & beet.

Ok, aan tafel en proeven. De maaltijd was erg lekker! We hebben heerlijk gegeten, Alwin schepte zelf een tweede keer op… Maar of Meneer Tarly nou zo’n verrassende smaak heeft… Het was lekker hoor, maar om het nou verrassend te noemen…

Tarly met courgette & noten

Tarly met courgette & noten

Heb jij weleens Tarly gegeten? Heb je een lievelingsrecept met Tarly?

Print Friendly, PDF & Email