Tosti met brie, honing & walnoten

4

Misschien niet heel erg origineel, maar wel ontzettend lekker, dus deze heerlijke lunch is zeker een plekje op mijn site waard!

Ik ben zeker niet de eerste die deze combinatie heeft gemaakt en zal ook niet de laatste zijn, maar ik vind het zoo lekker, dus vanmiddag de keuken in om deze overheerlijke lunch te maken. We lunchen niet vaak op zondag, mede doordat we vaak wat later uit bed stappen, maar vandaag waren we vroeg op, dus we hadden wel zin in een lunch. Dan maar gelijk een luxe verwen-lunch! 🙂

Voordat ik dit artikeltje schreef, toch maar even gekeken of ik dit wel een tosti mag noemen (heb ik me eigenlijk nooit in verdiept) en mijn ‘grote vriend’ Wiki zegt van wel:

Tosti

Een tosti (Nederlands-Nederlands) of croque-monsieur (Belgisch-Nederlands) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee sneetjes brood, samen met het tussenliggende beleg (ham, of een ander soort vlees en kaas) te roosteren. Dit doet men vaak in een tosti-ijzer, grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.

Volgens het Etymologisch woordenboek van het Nederlands komt het woord van het Italiaanse tosti – geroosterde sneden brood – dat een ‘veritaliaanst’ meervoud van het Engelse toast is.

Tja, zo simpel is het: twee sneetjes brood roosteren met wat beleg er tussen. En dat is wat ik heb gedaan, dus ja, dit is zeker een tosti. En een hele lekkere, dus snel door naar het ‘recept’.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Appel-noten tosti | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.