Valentijnskoekjes voor de hond

5

Ja, je leest het goed, voor de hond!

Valentijnsdag is de dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten, aldus Wiki. Dat laatste mag wat mij betreft wel weg. Cadeautjes, bloemen of kaarten. Is extra aandacht geven niet genoeg? En zou je je geliefde niet gewoon elke dag extra aandacht moeten geven? Je leest het al… ik ben niet zo van Valentijnsdag (en meer van dat soort dagen). Als ik mijn geliefde extra aandacht wil geven, dan doe ik dat, wanneer dan ook.

Nee, ik ben niet stiekem verliefd op ons hondje Mac & mijn geliefde is toch echt Alwin. Maar ik vind Mac wel ontzettend lief. Alwin ook hoor! 😉 Koekjes bakken voor Alwin doe ik regelmatig. Koekjes bakken voor Mac wat minder vaak… Dat heeft deels te maken met de nogal gevoelige darmpjes van ons hondje. Ze heeft een vrij eentonig ‘dieet’ (ze krijgt genoeg lekkers hoor, kip vind ze bijvoorbeeld heerlijk!) en als we daar van afwijken, merken we dat meestal snel….

Maar af en toe iets anders moet kunnen. Zo maakte ik op haar verjaardag een heerlijke taart voor haar en natuurlijk konden de dierendag-koekjes niet ontbreken. Nu dus tijd voor Valentijnskoekjes, gewoon omdat het kan, om Valentijnsdag niet helemaal saai voorbij te laten gaan & omdat we ons hondje lief vinden. Ze is eigenlijk gewoon het allerliefste hondje van de hele wereld! 😉

Omdat Mac nogal gevoelige darmpjes heeft, moet ik altijd oppassen met de ingrediënten, ik kan haar niet zomaar alles voorschotelen. Een mooi roze glazuurlaagje zit er dus niet in voor Mac… Tja, als roze afvalt bij Valentijn, wat moet je dan? Chocola? Nee, dat is vergif voor honden. Het is zeer giftig… Als ik met chocolade in de weer ben in de keuken, let ik altijd extra op of ik niets op de grond gooi (ja, zo onhandig ben ik wel…), want niets blijft lang bij ons op de grond liggen (behalve alle haren van de hond…).

Ok, geen roze, geen chocolade. Het worden hartjes, dat sowieso. Hartjes met carobepoeder, dan lijkt het net echt! Carobepoeder is een vervanging voor chocola zonder de giftige stof theobromine (voor honden dan…) en wordt gemaakt van de peulen van de johannesbroodboom (te koop in natuurvoedingswinkels). Hartjes met een tintje chocolade dus.

Nee, deze koekjes zien er niet hoogst aantrekkelijk uit… Qua ingrediënten zou ik zelf best een hapje kunnen proeven, maar ik waag me er maar niet aan.  Mac vindt ze heerlijk! Ze eet alle kruimeltjes die per ongeluk  op de grond vielen op… het is een succes!

Mac krijgt haar eerste Valentijnskoekje

Mac krijgt haar eerste Valentijnskoekje

Valentijnskoekjes voor de hond dus. 🙂 Ga jij nog Valentijnskoekjes bakken? Fijne Valentijnsdag!

Ze zijn een succes!

Ze zijn een succes!

Inspiratie: Het grote Hondenkoekboek
Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Hondenkoekjes! - MiCook

  2. Pingback: Keukenkrabbels - Valentijnsdag - MiCook

  3. Pingback: Dierendag: bakken voor de hond! - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.