Veg! Aardappels & aubergine uit de oven

2

Veg! het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol.

Ken jij dit boek al? Al over gelezen, van gehoord of heb je hem al in de kast staan? Ik wel en ik ben er maar wat blij mee! Hij staat inmiddels al een tijdje in mijn Veg!kast, heb hem al een paar keer doorgebladerd, stukjes gelezen & erg veel post-its in geplakt. Ik vind het echt een aanrader. Niet alleen voor de vegetariër een boek vol inspiratie, maar voor iedereen die gewoon wat meer wil afwisselen met groenten. Meer dan 200 recepten met groenten in de hoofdrol!

Wil je meer weten over Veg!,  lees dan eens deze super leuke recensie van MissFromage.

Afijn, in Veg! staan dus recepten. Recepten waarvan het de bedoeling is dat je ze gaat maken of in ieder geval door laat inspireren. In de praktijk gaat dat bij mij vaak anders… Recepten/inspiratie op internet zoeken gaat nét iets sneller en ik heb meestal geen uren de tijd om een planning/boodschappenlijstje te maken.

Maar gister was een makkie. Alwin zou eigenlijk niet thuis eten. Ik had voor mezelf deze heerlijke spelt met broccoli, noten & kaas op de planning staan. Toen bleek Alwin toch thuis te komen eten… niet genoeg broccoli in huis…. iets anders dan maar. Nog ff wat boodschappen doen  (te voet, in het zonnetje), maar eerst bedenken wat we gingen eten. Ik sloeg Veg! open, bladerde wat en kwam op het recept ‘aardappels & aubergine uit de oven’. Dat kwam erg goed uit, want de aardappels uit de Streekbox moesten ook maar eens op tafel komen. Ik had nog verse peterselie over van het vispotje met paprika & rijst. Nu alleen de aubergine nog! Tussen de hagel/sneeuw/regenbuien door in het zonnetje naar de winkel (het was erg raar weer…).

‘s Avonds de keuken in om dit overheerlijke bijgerecht klaar te maken. Niet veel werk (wat schillen & snijden) en daarna vooral op de oven letten (om de 10-15 minuten moet je ff wat omscheppen). In het boek staat het volgende bij het recept: Dit is een heel eenvoudig gerecht dat snel is klaargemaakt. Dien bij een stoofgerecht of als deel van een mezze-maaltijd. Je kunt het op verschillende manieren afmaken, die het karakter iets veranderen: roer er bijvoorbeeld een fijngeraspte citroenschil door als het gerecht uit de oven komt, of bestrooi met pikante gerookte-paprikapoeder voor een patata bravas-effect. Restjes smaken prima in een omelet of een frittata.

Veg! Aardappels & aubergine uit de oven

Veg! Aardappels & aubergine uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Aardappelpartjes met romige pestodip - MiCook

  2. Pingback: Sticky tomaatjes uit de oven - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.