Verfrissende ijsbergsalade

9

Een heerlijke verfrissende ijsbergsalade!

Vorige week schreef ik over onze maaltijd op de laatste dag van vorig jaar: citroenkip met kruidige rijst. We stonden die dag in de keuken om meerdere gerechten op tafel te toveren. Bij de citroenkip aten we deze verfrissende ijsbergsalade.

Het recept komt uit het boek van Matt Preston: Matt Preston’s 100 beste recepten waar ik al eerder deze heerlijke Mac ‘n Cheese uit maakte. Ik vind het een prachtig boek! Mooie foto’s, leuke verhalen van Matt & goed beschreven recepten. Ik ben er nog steeds erg blij mee!

Matt schrijft over dit recept (ik moest er erg om lachen…):

“Dit is een heerlijke verfrissende salade die ik speciaal heb bedacht om, als ik ermee betrapt word, ervan te kunnen zeggen dat ik toch zeker iets heel gezonds zit te eten. Er zit geen olie in, alleen een beetje Griekse yoghurt en feta om de knapperige ijsbergsla en komkommer een romig accent te geven. Niemand vertellen dat je ook nog wat extra feta onder de slabladeren kunt verstoppen!”

Verfrissende ijsbergsalade

Verfrissende ijsbergsalade

Tips:

  • Matt gebruikt voor dit recept een Libanese komkommer (verkrijgbaar bij toko’s), maar je kunt ook een ‘gewone’ komkommer gebruiken (heb ik ook gedaan). Neem dan wel een klein exemplaar of gebruik de helft van de komkommer.
  • Je kunt er ook voor kiezen om eerst de sla met de dressing te mengen en daarna het geheel bestrooien met komkommer, tijm & feta. De dressing wordt namelijk niet heel dun (Griekse yoghurt is nu eenmaal dik) en om de dressing wél dun te krijgen, zou je wel heel veel citroensap moeten toevoegen en dat maakt de salade wat zuur.
  • In plaats van verse tijm kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gedroogde tijm te gebruiken om er een nog snellere versie van te maken!
Bron: Matt Preston’s 100 beste recepten.
Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Peanut and white chocolate chip cookies - MiCook

  2. Pingback: Vijf keer salade - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.