Verloren broodpizza

3

Wentelteefjes, verloren brood, gewonnen brood, french toast, klakaards, gebakken bokes of gewoon warme boterhammen. Het komt allemaal op hetzelfde neer en het is erg lekker. Zeker als je er een pizza van maakt: een verloren broodpizza!

De term verloren/gewonnen brood heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud (maar nog niet beschimmeld) brood weer eetbaar te maken door het te mengen met melk & eierenen. Vaak in combinatie met suiker & kaneel: een lekkernij waar ieder kind (en volwassene) toch gek op is!? En als we geen oud brood hebben, dan laten we het toch gewoon oud worden? 🙂

Het idee achter dit recept komt van Libelle Lekker. Een tijdje geleden heb ik deze heerlijke broodpizza gemaakt conform recept, maar toen vonden we er wat weinig smaak aan zitten, wat flauwtjes. Dit keer heb ik wat ingrediënten vervangen door andere en wat toevoegingen gedaan. Je kunt uiteraard eindeloos variëren met ingrediënten, net als met een pizza.

Alwin wist niet wat er in de oven stond en zei naar een paar happen: hmmm, dit smaakt naar pizza! De verloren broodpizza was bijzonder lekker: we hebben weer heerlijk zitten smullen! 🙂 En hij is niet moeilijk om te maken. Ideaal zo aan het einde van de week: én je oude brood op én snel een heerlijke maaltijd op tafel!

Bronnen: Wiki, Libelle Lekker
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.