Vermicellitaart met kruiden

4

Torta di vermicelli: vermicellitaart mét kruiden: dat is wat we gisteravond hebben gegeten, nadat we ons frisse yoghurt-komkommersoepje hadden verorberd. Ik vond hem lekker! En hij is ook nog goed gelukt: hij ziet er bijna net zo uit als op het plaatje: helemaal blij! 🙂

Ik heb het recept uit de januari editie van het magazine Light koken, maar het recept komt oorspronkelijk uit het boek ‘Het pasta dieet. Het eerste dieetboek waar pasta niet op de zwarte lijst staat’.

‘Het pastadieet’ bevat 101 pastarecepten en uitleg over pasta én de vis, schaal- en schelpdieren, olie, vlees, groente en zuivelproducten die je erbij bereid. Met recepten voor slanke basissauzen en zes weekmenu’s.

Light koken geeft de volgende omschrijving van het boek:

Volgens de ondertitel van kookboek Het pastadieet is dit het eerste dieetboek waar pasta niet op de zwarte lijst staat. Alle 101 recepten zijn gemaakt met pasta als hoofdingrediënt en het boek bevat uitleg over pasta en de producten die je erbij bereid: vis, schaal- en schelpdieren, olie, vlees, groente en zuivelproducten. Inclusief recepten voor slanke basissauzen en zes weekmenu’s.

Maar waarom afvallen met pasta? Pasta heeft een lage glycemische index (GI). Deze index zegt iets over de snelheid waarmee ons lichaam koolhydraten verteert en als glucose in het bloed opneemt. Eten met een lage GI-waarde, zoals pasta, geeft geleidelijk energie af waardoor je bloedsuikerspiegel gelijkmatig blijft en het hongergevoel wegblijft. Eten met een hoge GI-waarde zoals snacks laat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgen en ook weer dalen waardoor je veel sneller honger hebt en het liefst zoet eet.

Light koken geeft de volgende maaltijdtip bij de ‘torta di vermicelli’: serveer met plakken (rauwe) ham en een groene salade met vinaigrette. De rauwe ham heb ik er bij geserveerd (wij vonden deze ham iets te zout bij dit gerecht, dus probeer een wat neutrale ham uit de zoeken) met de overgebleven rucola uit de zak die toch al open ging voor de taart!

Enne…. in het recept staat dat je de taart moet bereiden in een ingevette springvorm (zonder bakpapier), maar hier waag ik mij niet meer aan… Als er zes (rauwe) eieren in gaan, dan vrees ik het ergste voor mijn oven (dat gaat toch lekken!?), dus ik heb hem in een quichevorm gemaakt!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 31 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.