Vijgenrol

21

We zijn weer thuis….. weer thuis na een week stilte, verdriet & fijne momenten.

We hebben afgelopen week op een mooie & fijne manier afscheid kunnen nemen van pa. Het was moeilijk, verdrietig, onwerkelijk (nog steeds…). Soms vallen er nog stiltes, mooie stiltes. Dan lijkt de wereld weer even stil te staan. Verdriet…. we zitten er nog vol van… Het ene moment wat duidelijker aanwezig dan het andere, maar het is er. En dat is niet erg. Niet erg, omdat er ook veel fijne momenten waren/zijn. Die momenten slepen je er doorheen.

Stilte is goed, een traan over je wang…. om de stilte te doorbreken met fijne gesprekken, herinneringen ophalen, lachen… Soms een lach en een traan. Afgelopen woensdag was de crematieplechtigheid. Een verdrietige dag, maar ook erg fijn om te zien dat er zoveel mensen aanwezig waren om pa een laatste groet te brengen en om ma en haar gezin te steunen. De dag erna begon ‘ineens’ de zon volop te schijnen. Het werd een prachtige, zonnige dag (zo’n twintig graden!) en dat was fijn. Fijn om op zo’n prachtige, stralende dag langzaam ‘het normale leven’ weer een beetje op te mogen pakken.

Het voelt nog een beetje raar, maar het is fijn om weer thuis te zijn. Om in ons eigen bedje te slapen en onder onze eigen douche te staan. We pakken ons leven weer op… de wasmachine staat aan, we moeten nog boodschappen doen én we gaan weer recepten delen!

We beginnen vandaag met een snel & makkelijk recept: een vijgenrol. Om onder het genot van een glaasje wijn of port (of een ander drankje natuurlijk…) op te peuzelen. Denkend aan alle mooie dingen in het leven, pratend over vroeger en over nu, met een lach en een traan….

Vijgenrol

Vijgenrol

Deze vijgenrol is echt heel makkelijk om te maken. Ongeveer tien minuten werk (misschien nog wel minder), daarna een uurtje in de koelkast, in mooie plakken snijden & genieten! Gewoon genieten! Serveer er wat noten bij (of voeg wat noten toe aan de vijgenrol zelf: ook erg lekker), wat stukjes kaas (of serveer er deze gebakken camembert bij!): heerlijk! Proost!

Fijn weekend!

Bron: Delicious.
Print Friendly, PDF & Email

21 reacties

    • Dank je wel, Chris! 🙂 Fijn om te lezen!

      Hij is ook heerlijk hoor en super makkelijk om te maken, ook fijn! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.