Vispotje met groenten

4

Een behoorlijke tijd geleden riep ik dat we hier in huis vaker vis gingen eten. Eens per week, dat was de bedoeling. Daar is niet veel van terecht gekomen….ik ook met mijn grote mond… Maar zo af en toe staat er hier wél vis op tafel, een tijdje geleden maakte ik bijvoorbeeld dit heerlijke vispotje met groenten!

We vinden vis echt wel lekker hoor, daar ligt het niet aan. We eten verschillende soorten vis (al blijft het wel vaak bij (gerookte) zalm, maar daar zijn we dan ook dol op!), bereiden het op verschillende manieren (stomen is een favoriet) en genieten er altijd van als het op tafel staat. Maar toch… komt vis niet vaak op het menu. Ik weet niet waar het ligt. Waarschijnlijk omdat we vaak veel groenten eten, want vlees staat ook niet dagelijks op tafel. Vlees eten we wekelijks, dat dan weer wel, maar vis….

En soms heb ik daar een beetje spijt van… bijvoorbeeld na het eten van dit vispotje met groenten! Dan denk ik: we moeten toch weer wat vaker vis op tafel zetten….

Vispotje met groenten

Vispotje met groenten

Vis dus. Kabeljauwfilet om precies te zijn. Lekker! Zouden we echt eens vaker op tafel moeten zetten….. 😉 Met groenten. Courgette, paprika & wortels. Ow, en tomatenblokjes. Lekker veel groenten dus, want daar houden wij van. Beetje knoflook er doorheen, wat Provençaalse kruiden en nog wat peterselie. En met al die ingrediënten kun je binnen 20 minuten een smakelijk gerecht presenteren. Alles snijden, in de pan, wat roeren, vis erbij, nog even stoven & klaar. Ideaal voor een doordeweekse (drukke) dag!

Inspiratie: AH.
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Vijf keer courgette - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.