Volkoren bananenkoek

7

Soms worden ‘dingen’ niet helemaal wat je ervan verwacht, maar uiteindelijk wel heel lekker!

Zo ook ‘mijn’ volkoren bananenkoek, want zo noem ik hem maar.

In de januari editie van Light koken staat namelijk een recept van Home made ontbijtkoek. Ik vond het wel leuk om weer eens iets anders te bakken, een enigszins verantwoord tussendoortje en ik vind (volkoren) ontbijtkoek erg lekker. Dus aan de slag!

 

Zoals ik al aangaf vind ik volkoren ontbijtkoek erg lekker, dus ik heb de bloem vervangen door volkorenmeel. Geen probleem toch?! Daarnaast had ik zin om wat te experimenteren, dus heb ik de boter vervangen door banaan en de suiker vervangen door appelmoes (met minder suiker…). Daardoor zou de ontbijtkoek ook nog eens wat minder calorierijk en verantwoorder worden: twee vliegen in één klap.

Het gemaakte beslag van volkorenmeel, banaan en appelmoes zag er goed uit en rook heerlijk, dus maar gewoon proberen en verder gaan. De ‘ontbijtkoek’ ging de oven in met 2 grote bananen in plaats van 150 gram boter. Misschien iets teveel banaan…? De koek deed het goed in de oven, werd mooi bruin en zakte na afloop maar een heel klein beetje in (…). Het rook echt heerlijk in huis! Dat is natuurlijk al erg fijn. Laten afkoelen, uit de vorm halen (dat ging perfect) en proeven.

Mmmm, erg lekker, maar helemaal ontbijtkoek… nee, dat niet. Er zit geen super sterke bananensmaak aan, maar de banaan is wel aanwezig, is zeker wel te proeven. De appelmoes proef je niet, maar de koek is zoet genoeg. Afijn, al met al is het een hele lekkere volkoren bananenkoek geworden. Lekker als ontbijt of als tussendoortje!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Tompouce van ontbijtkoek & pudding | Maaikyz iCook

  2. Hallo

    Ik heb de volkoren bananenkoek gebakken maar het is heel klef en rijst niet echt zoals op jouw foto’s. heb je een idee hoe dat komt
    Leuke recepten verder!!

    • Hi! Ik heb geen idee… ik heb het precies zo gedaan zoals hierboven staat omschreven… Leek het ‘rauwe’ beslag wel op dat op de foto? Misschien nog iets langer mixen? Ik heb anders echt geen idee… 🙁

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.