Volkoren bulgurbrood

6

Vrijdagavond: tijd om brood te bakken voor het weekend!

Dit keer geen bolletjes of brood met ‘gekke’ dingen er in zoals het aardbeienbananen brood of pompoenbrood, maar een heerlijk volkoren bulgurbrood met wat rozijnen. Gezond, lekker en voedzaam!

Het recept komt uit de september editie van Light koken en ik heb zowaar een keer helemaal niets gewijzigd aan het recept. Ik heb alleen de naam gewijzigd…

In Light koken heet het brood namelijk ‘roggebrood met rozijnen’. Het is al een tijd geleden dat ik roggebrood heb gegeten, maar in mijn beleving smaakt roggebrood heel anders en toen ik Alwin een plakje liet proeven en daarna zei dat het roggebrood was, zei hij dat hij niet had verwacht dat het roggebrood was, maar dat hij het wel heel erg lekker vond. Dus geen roggebrood… maar volkoren bulgurbrood.

Maar goed, toen ik begon met bakken, dacht ik dat ik roggebrood ging bakken en dat heb ik nog nooit gedaan en ben, zoals jullie inmiddels wel weten, geen ster in brood bakken, dus het leek me niet handig om met het recept te ‘knoeien’. Eerst maar eens een fatsoenlijk brood uit de oven toveren, experimenteren komt later wel… Het brood is erg goed gelukt! En super lekker! Het is een stevig, voedzaam brood (je moet een goed mes hebben om rechte plakjes te snijden), met een toch wel wat zoete smaak. Een beetje moeilijk te omschrijven, maar hij is erg lekker. Perfect als ontbijt, lunch of als tussendoortje. En nu (zondagochtend) is hij nog steeds heerlijk: we hebben vandaag genoten van een gezond ontbijt!

De ingrediënten zijn niet allemaal verkrijgbaar in de supermarkt (althans, niet bij ons). De bulgur heb ik bij ‘onze’ toko gekocht, de roggevlokken heb ik online gekocht bij Ecosmile, de haverzemelen kun je daar ook kopen, maar ik heb de mijne wel gewoon uit de supermarkt, van Zonnatura. De rest van de ingrediënten zijn wel gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, dus dat moet geen probleem zijn.

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Haverzemelenbroodcake - MiCook

  2. Pingback: Licht Zoet Volkoren Bulgur Brood | De Bakparade De Bakparade

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.