Yup, je leest het goed… geen mierzoete en/of ‘zware’ muffins, maar volkoren havermuffins met banaan én een beetje kokos.
Ik maak eigenlijk nooit muffins… ben er niet zo’n grote fan van op de één of andere manier… Ik schreef er wel een keer over omdat ik graag het verschil wilde weten tussen cupcakes & muffins en ik maakte nog niet zo heel lang geleden de zoete polenta muffins. En nu dus een enigszins gezonde versie… met volkorenmeel, havervlokken, banaan & kokos…
Ik had nog twee bananen op de fruitschaal liggen die nodig een bestemming moesten hebben, van die heerlijke overrijpe bananen die het best tot hun recht komen in een heerlijk baksel. Daar lagen ze.. gezellig naast elkaar… lepeltje, lepeltje, zo knus. Hmmm, wat ga ik daar mee doen? Ik heb zin in iets met havermout, iets ‘gezonds’. Een tijdje geleden zag ik ontbijtmuffins voorbij komen bij Maaike (wat is het toch een mooie naam…).
Ok, bananen, havermout, ontbijtmuffins. Met die drie ‘dingen’ ben ik aan de slag gegaan en het resultaat is heerlijk!
Ze zijn warm écht super lekker, maar ook koud kunnen ze prima gegeten worden. Heb je geen tijd om ze ‘s ochtends te bakken, dan kun je dit gewoon de avond van te voren doen. Ze zijn echt zo klaar… 10 minuutjes voorbereiding en 20 minuten in de oven. Ook als snack of als lunch kun je deze heerlijke muffins prima eten.
En maak ze zoals jij ze lekker vindt… vervang bijvoorbeeld de kokos door noten of gebruik (spelt)bloem als je niet zo van volkoren houdt. Ben je een enorm zoetekauw? Dan kun je nog wat (riet)suiker toevoegen, maar ik vond het niet nodig, ze zijn zo al ontzettend lekker!
Volkoren havermuffins met banaan
By januari 27, 2013
Published:- Yield: 12 muffins
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 30 mins
Yup, je leest het goed... geen mierzoete en/of 'zware' muffins, maar volkoren havermuffins met banaan én een beetje kokos.Ik maak …
Ingredients
- 150 gram Volkorenmeel
- 120 gram Havermout
- 2 stuks Bananen
- 8 gram Bakpoeder
- 125 milliliter Melk
- 100 milliliter Ahornsiroop
- 50 gram Kokos geraspt
- 80 gram Boter op kamertemperatuur
- 1 stuks Eieren
- Muffinvorm voor 12 stuks
- Papieren muffinvormpjes 12 stuks
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.
- Prak de bananen met een vork.
- Klopt de boter zacht in een kom met een mixer en voeg de melk, ahornsiroop, het ei en de bananen toe en mix tot een glad mengsel.
- Meng in een andere kom het volkorenmeel met bakpoeder, havermout en de gerastpe kokos.
- Voeg het meel-mengsel toe aan het bananen-mengsel en mix goed door totdat al het meel is opgenomen.
- Verdeel het mengsel over de twaalf muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
- Laat ze (wat) afkoelen en geniet!
- Course: 1. Ontbijt
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
5 reacties
Pingback: Mijn kookweek – week 4 | Maaikyz iCook
Héérlijk, heb ze net voor het ontbijt gemaakt! Ik heb er nog grofgehakte pecannoten en wat kaneel aan toegevoegd. En vooraf de geraspte kokos geweekt in mengsel van melk en kokosmelk. Ze blijven niet lang staan 🙂
Wat leuk! 🙂
Klinkt inderdaad héérlijk!
Weet iemand wat de voedingswaarde van deze muffins zijn?
Hoi Madelon,
Ik ben helaas geen expert op het gebied van bepalen van voedingswaarden, dus ik kan je helaas niet verder helpen…