Volkoren havermuffins met banaan

5

Yup, je leest het goed… geen mierzoete en/of ‘zware’ muffins, maar volkoren havermuffins met banaan én een beetje kokos.

Ik maak eigenlijk nooit muffins… ben er niet zo’n grote fan van op de één of andere manier…  Ik schreef er wel een keer over omdat ik graag het verschil wilde weten tussen cupcakes & muffins en ik maakte nog niet zo heel lang geleden de zoete polenta muffins. En nu dus een enigszins gezonde versie… met volkorenmeel, havervlokken, banaan & kokos…

Ik had nog twee bananen op de fruitschaal liggen die nodig een bestemming moesten hebben, van die heerlijke overrijpe bananen die het best tot hun recht komen in een heerlijk baksel. Daar lagen ze..  gezellig naast elkaar…  lepeltje,  lepeltje, zo knus. Hmmm, wat ga ik daar mee doen? Ik heb zin in iets met havermout, iets ‘gezonds’. Een tijdje geleden zag ik ontbijtmuffins voorbij komen bij Maaike (wat is het toch een mooie naam…).

Ok, bananen, havermout, ontbijtmuffins. Met die drie ‘dingen’ ben ik aan de slag gegaan en het resultaat is heerlijk!

Heerlijke ontbijtmuffins

Heerlijke ontbijtmuffins

Ze zijn warm écht super lekker, maar ook koud kunnen ze prima gegeten worden. Heb je geen tijd om ze ‘s ochtends te bakken, dan kun je dit gewoon de avond van te voren doen. Ze zijn echt zo klaar… 10 minuutjes voorbereiding en 20 minuten in de oven. Ook als snack of als lunch kun je deze heerlijke muffins prima eten.

En maak ze zoals jij ze lekker vindt… vervang bijvoorbeeld de kokos door noten of gebruik (spelt)bloem als je niet zo van volkoren houdt. Ben je een enorm zoetekauw? Dan kun je nog wat (riet)suiker toevoegen, maar ik vond het niet nodig, ze zijn zo al ontzettend lekker!

Een heerlijke snack

Een heerlijke snack

 

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 4 | Maaikyz iCook

  2. Héérlijk, heb ze net voor het ontbijt gemaakt! Ik heb er nog grofgehakte pecannoten en wat kaneel aan toegevoegd. En vooraf de geraspte kokos geweekt in mengsel van melk en kokosmelk. Ze blijven niet lang staan 🙂

  3. Hoi Madelon,

    Ik ben helaas geen expert op het gebied van bepalen van voedingswaarden, dus ik kan je helaas niet verder helpen…

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.