Volkoren korst met pruimen / pruimentaart

2

Volkoren korst met pruimen… misschien een beetje een rare naam voor een heerlijke volkoren pruimentaart, maar dit is wat Google Translate er van maakte, want het recept heet eigenlijk: Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami.

Juist ja…

Hoe ik op deze site terecht ben gekomen, geen idee… ik denk dat Pinterest de veroorzaker is.

Ik vind de taart er erg lekker uit zien en ik ben gek op volkoren en op (warme) pruimen. Wij eten vaak een pruimentoetje uit de oven en ‘volkoren-recepten’ vind je ook veel op mijn site. Een paar cashewnoten erbij en voor mij was de keuze gemaakt: deze taart ga ik een keer maken. Dus de keuken in en aan de slag! Zou je denken….

Maar ja, de lijst met ingrediënten…

15 dag masła

pół szkl ciemnego cukru

4 jajka

4 łyżki mleka

1,5 szkl mąki pełnoziarnistej – ja użyłam razowej mąki pszennej typ 2000 Eko-Mega

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

śliwki

orzechy

Jemig… euh… kakao, dat snap ik dan nog wel! De rest toch maar aan Google Translate overgelaten, maar ook daar kun je niet blind op vertrouwen… 15 gram boter? Niet meer? Dat kan niet… daar heb ik maar 150 gram van gemaakt. De rest was gelukkig niet zo moeilijk, maar helemaal zeker wist ik het natuurlijk niet. Op hoop van zegen!

Aan de slag! Het beslag zag er goed uit en de smaak was ook niet verkeerd. Alles in de vorm dan maar, de pruimen er in, cashewnoten er op en in de oven… drie kwartier wachten en daarna nog af laten koelen. Soms kan zo’n uur best wel heel lang duren… Maar hij is gelukt! Errug lekker en iets gezonder dan een gemiddelde taart. Alvast een tip voor het nieuwe jaar? 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Ik heb ze net uit de oven gehaald en ze ruikt heerlijk + ze ziet er geweldig uit! 🙂 als ze even lekker smaakt, wordt het de beste verjaardagstaart die ik ooit gebakken heb 😉 bedankt voor het recept!

    • Wat leuk dat je haar ook gemaakt hebt, Evelyne! 😉

      Ik hoop voor je dat het de beste verjaardagstaart ooit is!

      Gefeliciteerd trouwens! Vandaag jarig? Laat je nog even weten wat je er van vond?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.