Warme citroenpudding

30

Ik hou van citroen. Heel veel. In hartige gerechten, maar vooral in zoete gerechten: heerlijk! Lemon curd (zelfgemaakt is zó lekker) bijvoorbeeld of citroencarrés met citroen én lemon curd. Ow, of deze creamy lemon bars: delicious!

Gek op citroen dus. En als ik dan een recept voorbij zie komen met in de hoofdrol citroen, komt ie al snel op mijn (steeds langer wordende) lijst. Dit recept voor warme citroenpudding uit Elle eten heeft alleen niet zo heel lang op de lijst gestaan. Dat komt ook doordat ik de benodigde ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis heb (inclusief de citroenen), maar vooral omdat ik enorme zin kreeg om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze super lekkere warme citroenpudding!

Warme citroenpudding

Warme citroenpudding

Zo gezegd, zo gedaan en na een dik uur kwam er een schaal met warme citroenpudding uit de oven. Even ‘snel’ foto’s maken en daarna proeven. Bij de eerste hap, dacht ik: hé, dat is de hemelse citroen cake/pudding van Brenda Kookt!

Bij het maken van dit recept, heb ik geen moment aan de hemelse citroen cake/pudding gedacht, maar ik heb de versie van Brenda een keer gemaakt en ik weet nog dat ik hem zo verschrikkelijk lekker vond! En dus dacht ik bij de eerste hap direct aan Brenda. Ik heb het recept snel opgezocht en ja hoor, de verhoudingen liggen iets anders, maar het komt op hetzelfde neer!

Een laagje cake met een laagje pudding én hemels! Daar kan ik helemaal niets tegen inbrengen…. echt hemels! Ik denk dat mijn versie nog wel iets langer in de oven had gemogen, zodat de pudding-laag nog iets meer ‘pudding’ zou zijn geworden, maar de cake was perfect en het geheel was… euh, hoe moet ik het omschrijven…. hemels!

Print Friendly, PDF & Email