Witte chocolademousse met rood fruit

12

De foodblogswap… erg leuk! Elke maand weer even ‘spannend’ van welke blog je mag gaan koken/bakken en dan op zoek naar een recept. Soms kom je op een blog terecht met een overzichtelijk lijst(je) met recepten, soms pagina’s vol… Ik probeer meestal twee recepten uit te zoeken die ik wil gaan maken. Mocht er met de eerste iets fout gaan, dan heb ik de tweede al paraat en hoef ik niet nog een keer door recepten heen (ik ben daar namelijk al uren mee bezig…).

Zo ook deze maand. Ik mocht koken van de blog van Danielle: Food, love and happiness. Mijn eerste keuze was de geitenkaassalade met bacon (een aanrader!). Mijn tweede keus de witte chocolademousse met rood fruit, ook een favoriet van Danielle. Ik maakte de gerechten tegelijk (terwijl de witte chocolademousse in de koelkast stond, begon ik aan de salade), omdat ik wist dat ik de rest van de week niet zoveel tijd zou hebben.

Witte chocolademousse met rood fruit

Witte chocolademousse met rood fruit

Die dag aten we dus geitenkaassalade met bacon en als toetje witte chocolademousse met rood fruit (met een eigen twist). We hebben zitten smullen! En dan… Er is niets fout gegaan. Beide recepten waren een succes. Nou ja, dan ook beide recepten maar met jullie delen, want ik kon gewoon niet kiezen.

Een heerlijke, zachte mousse. Niet te zoet en de witte chocolade niet te overheersend. Een flinke laag rood fruit er bovenop mét wat amandelschaafsel: genieten! En heb je geen vers fruit binnen handbereik, dan kun je altijd wat uit de diepvries pakken!

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. Ik had al gezien dat je voor een 2e recept was gegaan, maar was nog niet opnieuw aan een bezoekje op je site toegekomen…maar goede keuze al zeg ik het zelf! Deze heb ik zó veel gemaakt, valt altijd bij iedereen in de smaak! Goede toevoeging van dat amandelschaafsel, ga ik onthouden voor de volgende keer 🙂

    • Haha, inderdaad een goeie keuze! 😉 Ik vond het zo leuk dat jij ook je persoonlijke favorieten op de site hebt staan, dat ik al snel besloot om één (euh, twee…) van je favorieten te maken!

  2. Deze inmiddels 2 x precies volgens recept gemaakt maar het stijft niet op. Het blijft een dikke crème ipv mousse. Hoe kan dat?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.