Wortel risotto met kropsla & garnalen

4

Door het schrijven van mijn kookweek-verslag van de afgelopen week, kwam ik erachter dat we vorige week helemaal geen risotto hebben gegeten… Er is zomaar een week voorbij gegaan zonder risotto en dat is best bijzonder voor ons. We zijn echt dol op risotto. De laatste keer dat we risotto aten, genoten van een heerlijke aardbeien risotto, gisteren hebben we zitten smullen van een hele andere risotto: wortel risotto met kropsla, garnalen, bieslook & walnoten.

 

Het oorspronkelijk idee was om ‘gewone’ risotto met kropsla & garnalen te maken,  maar gister kwam er een recept voorbij van risotto waarin ook wortel wordt verwerkt. Ik had nog wat wortel liggen van de quinoa bites die ik eerder maakte, dus het leek me een goed idee om deze ook te gebruiken. Verder nog wat walnoten & verse bieslook er doorheen en we hadden weer een heerlijke maaltijd op tafel staan. De verse bieslook had ik nog staan omdat ik deze nodig had voor de romige polenta met paddenstoelen, dus het werd ook een beetje een ‘restjes-opmaak-dag’. Walnoten heb ik eigenlijk altijd wel in huis, want dat vind ik ook heerlijk door de yoghurt.

De combinatie van ingrediënten was heerlijk en de romige risotto maakt het helemaal af! Yum, wat is risotto toch ontzettend lekker. Je zou bijna vergeten dat je ook nog gezond aan het eten bent… Want deze maaltijd bevat weinig calorieën, de 2 ons groenten zijn weer binnen en wortels zijn ook nog eens goed voor je ogen, las ik in Zin van deze maand:

Wortels zijn goed voor je ogen, zeggen ze… Klopt! Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, een stof die in onze lever wordt omgezet in vitamine A en dat beschermt onze ogen. Hoe? Door het licht dat in onze ogen valt te absorberen. Hoe meer vitamine A, hoe beter we kunnen zien in het donker. Mensen met een tekort aan vitamine A kunnen dan ook lijden aan nachtblindheid.

Bronnen: Zin, coretanfifi (plaatje).

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 39 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Citroen risotto met courgette & garnalen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.