Wortels, amandelen, komijn

5

Wortels, amandelen, komijn. Misschien een beetje een rare naam voor een recept, maar dat is ook wel een beetje: wortels met amandelen & komijn. Beetje olijfolie, peper & zout en meer is het niet! Maar wel ontzettend lekker!

Het recept komt uit het boek Hugh’s 3, de lekkerste drie-eenheid op het bord. Een nieuw boek van Hugh Fearnley-Whittingstall, de auteur van het geweldige boek Veg! Hugh’s 3 staat vol met smaaktrio’s. Niet meer en niet minder dan dat. ‘Hoe eenvoudig kan het zijn…! Combineer 3 geweldige ingrediënten en creëer de goddelijkste gerechten. Op deze simpele manier ontdek je heerlijke smaakcombinaties, allemaal even eenvoudig en lekker!’

Ik vind het, net als Veg!, weer een erg fijn boek, krijg zin om heel veel uit het boek te maken. Maar mijn eerste gerechtje was deze smaaktrio: wortels, amandelen, komijn. Waarom? Nou, om de eenvoudige reden dat ik die dag een regenboog wortelmix kocht (groente van de maand bij Albert Heijn) en op zoek was naar een fijn recept met wortels (en dan het liefst een recept waarbij de wortels zichtbaar waren). Tadaa!

Wortels, amandelen, komijn

Wortels, amandelen, komijn

Het was heerlijk! En makkelijk en snel klaar. Even de wortels koken, amandelen roosteren, komijn roosteren (die geur: geweldig!), alles mengen en klaar! Hugh schrijft bij het recept dat hij dit warme gerecht graag opdient met hummus en platbrood. Maar, zo schrijft hij, het is ook een prima manier om vroege zomerworteltjes op te dienen met eenvoudig gegrilde of gebarbecuede lamskoteletjes of kip. Omdat ik die avond alleen at, heb ik er niets bij gegeten, behalve een restje feta (lag nog in de koelkast) en dat is ook een fijne combinatie!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

    • Volgens mij wel, Nick! Maar misschien dat ze er alleen in oktober waren en dat er nu weer een andere groente van de maand is….

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.