Wortelsoep met kokosmelk

22

Buiten is het koud & guur. Binnen is het tijd voor soep! Wortelsoep met kokosmelk!

Ok, ik ben geen soep-mens. Ik weet niet wat het is, maar je hoeft mij er niet voor wakker te maken… Alwin vindt het heerlijk. We eten niet heel vaak soep, maar zo af en toe maak ik een grote pan en kan Alwin lekker van ‘zijn’ soep genieten. Een paar dagen, want de volgende dag krijgt hij ‘ineens’ een voorgerecht en de rest laat zich prima invriezen voor als hij weer een kop warme, dampende soep wil.

Wortelsoep met kokosmelk

Wortelsoep met kokosmelk

Ik eet de eerste avond (ja, het is een prima maaltijdsoep) ook gewoon gezellig mee. Ik heb geen hekel aan soep hoor, het behoort gewoon niet tot mijn favorieten. Maar ik moet toegeven, dit soepje was weer verrassend lekker! Ik ben dan ook gek op wortels: rauw, gestoomd, gestoofd, geroosterd: heerlijk! Het komt regelmatig voor dat ik ‘s middags, samen met het hondje, een paar rauwe wortels snack. Mac vindt ze namelijk ook erg lekker! ๐Ÿ˜‰

Inspiratie: Koken&genieten
Print Friendly, PDF & Email

22 reacties

  1. Zooooo dat ziet er lekker uit!!!! Dat komt dit weekend op tafel. Wist je dat het ook nog een supergezonde combi is, wortel met kokos? Bij wortel (en andere lycopeen-houdende voedingsmiddelen moet je nl. een (gezond) vet eten om het goed op te kunnen nemen. Kokos is een uiterst gezonde combi met wortel!!! Extra pluspuntje om het te maken & ervan te genieten! Bedankt! (ik houd ook erg van komijn, komt extra goed uit dus).

    • Dank je wel, Petra!

      Nee, dat wist ik helemaal niet! Nog meer smullen dus! ๐Ÿ™‚ Misschien nog wat geroosterde, gemalen kokos er over heen voor een extra effect? ๐Ÿ˜‰

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 47 - MiCook

  3. Gisteren deze soep gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan dat wij hem bijna goddelijk vonden. Hij zal zeker nog heel vaak op tafel komen.

  4. Pingback: Win! Vintage serveerschaal! - MiCook

  5. Pingback: Meat free monday recept #3 | Voedingsadviesbureau C. Appel

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.