Wortelsoep met kokosmelk

22

Buiten is het koud & guur. Binnen is het tijd voor soep! Wortelsoep met kokosmelk!

Ok, ik ben geen soep-mens. Ik weet niet wat het is, maar je hoeft mij er niet voor wakker te maken… Alwin vindt het heerlijk. We eten niet heel vaak soep, maar zo af en toe maak ik een grote pan en kan Alwin lekker van ‘zijn’ soep genieten. Een paar dagen, want de volgende dag krijgt hij ‘ineens’ een voorgerecht en de rest laat zich prima invriezen voor als hij weer een kop warme, dampende soep wil.

Wortelsoep met kokosmelk

Wortelsoep met kokosmelk

Ik eet de eerste avond (ja, het is een prima maaltijdsoep) ook gewoon gezellig mee. Ik heb geen hekel aan soep hoor, het behoort gewoon niet tot mijn favorieten. Maar ik moet toegeven, dit soepje was weer verrassend lekker! Ik ben dan ook gek op wortels: rauw, gestoomd, gestoofd, geroosterd: heerlijk! Het komt regelmatig voor dat ik ‘s middags, samen met het hondje, een paar rauwe wortels snack. Mac vindt ze namelijk ook erg lekker! πŸ˜‰

Inspiratie: Koken&genieten
Print Friendly, PDF & Email