Yoghurtcake met blauwe bessen

4

Cake, yoghurt & bessen, alledrie lekker, maar helemaal lekker als je ze combineert!

Resultaat: een heerlijke, frisse cake met vers fruit, ideaal voor deze warme dagen (als je dit artikeltje toevallig in de winter leest: het is vandaag ongeveer 26 graden…).

Waarom een yoghurtcake? Euh, goeie vraag… Ik had zin om iets te bakken (dat heb ik stiekem altijd wel). Ik ben dol op yoghurt (dagelijkse kost), dus het leek me wel leuk om een yoghurtcake te maken. Op zoek naar een leuk recept, kwam ik het recept van bosbessenyoghurt cake op paplepel.be tegen. Een yoghurtcake met verse bessen, dat is helemaal lekker! Ik had geen bosbessen in huis, maar wel blauwe bessen, that should do the trick!

Hmm, best veel suiker in het recept en 100 milliliter olie… oef… dat wordt een ‘zwaar’ cakeje… Eens even kijken… ja, de helft van de suiker gaan we vervangen door appelmoes en de olie vervangen we door Griekse yoghurt, het is tenslotte een yoghurtcake. Ik aan de slag (hij is niet moeilijk om te maken) en daarna maar hopen dat er een lekker cakeje uit de oven komt. Ik heb een iets te kleine vorm gebruikt (een ronde vorm is aan te raden voor deze cake), maar verder zag de cake er heerlijk uit toen ik hem na 35 minuten uit de oven haalde! 🙂

En het mooiste is… hij zakte niet eens in! Hij bleef mooi… en na een uurtje weer kijken: nog steeds mooi… ik helemaal blij (een klein vreugdedansje met mezelf). Nog even verder af laten koelen, hij floepte zo uit de vorm (jippie) en proeven. Ooooh… lekker! Verschillende smaken in één cake en de bessen maken het helemaal af. Alwin vind de cake ook heerlijk, dus we hebben samen in het zonnetje zitten smullen van een heerlijk plakje yoghurtcake met blauwe bessen. Wat kan het leven toch mooi zijn!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 34 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.