Zalm risotto met komkommer

7

Heerlijke, romige zalm risotto met komkommer: dat aten wij dinsdagavond.

Het was weer genieten, altijd zo jammer als het bordje weer leeg is en als we risotto eten, is het bord ook écht leeg, geen korreltje meer te vinden. Wij zijn dol op risotto (maar dat wist je waarschijnlijk al…).

Na de magere maaltijd van gisteren, witte rijst met niets… (over de reden zal ik niet verder uitwijken, maar ik denk dat je het wel kan raden…), hadden we vandaag weer zin in een ‘echte’ maaltijd. Maar wel ‘licht’, want zware kost zaten we nog niet echt op te wachten. Dus dit keer een risotto-met-minder-caloriën gemaakt, met zalm & komkommer: een heerlijke combinatie.

Ook al is risotto een gerecht waar je echt de tijd voor moet nemen, is ook dit een vrij snelle maaltijd. Een half uurtje werk en dan staat er een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel. Even snijden en raspen, water koken en dan bij de pan blijven en roeren, roeren, roeren, maar het is zooo de moeite waard.

Als nagerecht hebben we nog wat mango met kokos gebakken, dat in een schaaltje yoghurt (of kwark): goddelijk! We hebben echt super lekker gegeten, wat een verwennerij op een gewone dinsdagavond! 🙂

Wist je trouwens dat je komkommer het best buiten de koelkast kunt bewaren?

Komkommer

De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land, maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken.

De komkommer is, net als andere vruchtgroenten, gevoelig voor lage temperaturen, en die bewaar je het beste bij ca. 12 °C. Bewaar de komkommer niet in de koelkast want dan verstoor je de verdere rijping! Een komkommer blijft zo minstens een week goed. Gare (gekookte) komkommer kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden in de diepvries bewaren bij minimaal -18C. Rauwe komkommer is niet geschikt voor invriezen!

Bron: Veggipedia, Hakgroente (foto).
Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Ooh ik ben dol op risotto! Deze variant lijkt me wel heel apart met komkommer. Maar aangezien ik dol ben op zalm, denk ik dat hij wel heel erg lekker smaakt. Maar een keer proberen 🙂

    • Leuk! Zeker doen! De combinatie zalm en komkommer is super. Het was wel even afwachten wat het in de risotto ging doen, maar wij vonden het erg lekker! 🙂

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 44 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.