Zoete aardappel-broccolisoep

4

Het is begin september, nog steeds zomer, maar het is koud. Zomaar, ineens. Vorige week was het nog 30 graden en liepen we op het strand van de zon te genieten. Het was warm. In het weekend werd het snel minder en de dagen daarna was het toch wel wat frisjes koud. Zo goed als de hele dag regen (en flinke buien ook) samen met best wel harde wind. Herfst. Tijd voor soep! Zoete aardappel-broccolisoep.

En ik ben niet eens een soep-mens. Ik vind een soepje wel lekker hoor, maar je hoeft me er niet voor wakker te maken… Maar afgelopen dinsdag had ik zin in een warme kom soep om mee op te warmen, na de koude, natte wandeling met de hond. Ik had nog een biologisch speltbrood liggen uit de Streekbox, dus het werd die avond soep met brood. Een zoete aardappel-broccolisoep van Jamie Oliver uit het recepten jaarboek. Makkelijk om te maken, binnen een half uurtje op tafel en heerlijk warm!

Zoete aardappel-broccolisoep

Zoete aardappel-broccolisoep

In dit recept wordt harissa gebruikt. Harissa kun je vinden in de toko (ik heb het bij ons in ieder geval niet in de supermarkt kunnen vinden). Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus (bron: wikipedia).

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 37 - MiCook

  2. Pingback: Win! Een keramische braadpan van Royalty Line - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.