Zoete polenta muffins

3

Afgelopen dinsdag was een echte bakdag. Gewoon een dagje heerlijk in de keuken, bakken & experimenteren, omdat het zo ontzettend leuk is!

In dit geval gezellig samen met de hond die af en toe heel geconcentreerd voor de ovendeur stond te snuffelen om te ruiken of het allemaal wel goed ging.

Ik ben begonnen met het maken van de gezonde carrot banana cake en ben daarna verder gegaan met zoete polenta muffins.

Tot nu toe heb ik alleen maar hoofdgerechten met polenta gemaakt, zoals de zalmpolenta met bloemkool & broccoli en de romige polenta met paddenstoelen, maar ik heb ook recepten gezien van (zoete) polenta koekjes en hartige polenta muffins, dus ik vond het wel leuk om eens zoete polenta muffins te proberen. De hartige varianten lijken me ook erg lekker, maar die dag had ik zin om zoetige dingen te bakken.

Ik heb deze polentamuffins met zongedroogde tomaat als uitgangspunt genomen. Uiteraard het één en ander gewijzigd aan de ingrediëntenlijst, maar aan de basis niet veel veranderd. Even wat walnoten hakken, ingrediënten mengen en hoppa, de oven in. Niet moeilijk, snel klaar, alleen even een half uurtje op de oven wachten. Daarna even laten afkoelen en uit de muffinvorm halen. Ik gebruikte een siliconenvorm en daar kwamen ze mooi uit. Ook gebruikte ik 2 papieren vormpjes (ik had iets teveel beslag) en dat ging wat minder… die bleven erg plakken aan de vormpjes. Een siliconenvorm is dus aan te raden! 🙂

En dan het moment van proeven. Eerste hapje: hmmm, even wennen. Tweede hapje: goh, eigenlijk best lekker. Derde hapje: yum, dit smaakt prima! 🙂 Je snapt dat die muffin helemaal op ging… Ook Alwin vond de muffins lekker, zo lekker dat ook deze muffins mee mochten naar zijn werk, waar zijn collega’s de rest van de muffins vervolgens hebben opgegeten en ook daar werden ze lekker gevonden! 🙂 Missie geslaagd! Ik ga ongetwijfeld nog wel een keer een variant proberen, maar deze zijn in ieder geval in de smaak gevallen, heel fijn!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Volkoren havermuffins met banaan | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.