Zomerse couscoussalade met gerookte kip

7

Een heerlijke, makkelijke, zomerse couscoussalade met gerookte kip!

Tja, de zomer wil nog niet echt komen (maar volgens de voorspelling doet ie erg zijn best en komt ie er snel aan…). Toch is het weer voor stamppotten voorbij. En een zomerse salade gaat er ook wel in als het wat minder warm is, hier wel tenminste. Als de zomer niet naar ons komt, dan maken we zelf maar een beetje zomer, toch?

Deze couscoussalade met gerookte kip is heerlijk om op een zomerse dag in de tuin (of in het park, aan het strand, op de camping) te eten, met een fijn zonnetje. Dit hebben wij maar niet gedaan, want om met een graad of 15 in de tuin te gaan zitten (zonder zon), vind ik toch wat minder prettig. Maar binnen, gewoon aan de eettafel, hebben we ook zitten smullen van deze frisse couscoussalade.

Wij hebben deze salade afgelopen vrijdag gegeten. Drukke dag, weinig tijd om te koken: ideaal! Binnen 20 minuten staat er een schaal vol op tafel: yum! Het recept (met wat aanpassing) komt uit Light Koken Gezond eten van juli vorig jaar. Het recept valt in de categorie ‘koken op de camping’. Juist ja, je kunt dit gerecht ook prima op de camping klaar maken. Snel, makkelijk & gezond. Lekker zomers dus!

Zomerse couscoussalade met gerookte kip

Zomerse couscoussalade met gerookte kip

Op zoek naar een andere couscoussalade? Bekijk dan eens deze heerlijke couscoussalade met cranberry’s & walnoten! Ben je op zoek naar meer gerechten die je makkelijk op de camping kunt bereiden? Ik maakte al eerder een recept uit de categorie ‘koken op de caming’, namelijk deze Chili con carne y quinoa: yum!

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 26 - MiCook

  2. Pingback: De makkelijke maaltijd - MiCook

  3. Pingback: Vijf keer salade - MiCook

  4. Pingback: 10 keer zomerse salades

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.