Zomerse tomatentaart met geitenkaas

12

Weer een heerlijke, zomerse taart: tomatentaart met geitenkaas!

Een dunne, krokante bodem met een ‘lichte’ vulling, die bestaat uit cherry tomaatjes, tijm & geitenkaas. Geen ‘zware’ vulling zoals bij een winterse taart (bestaan die dingen…?) met eieren en crème fraîche of slagroom of yoghurt, maar ‘gewoon’ groente & kaas. Een lekkere groene salade erbij en klaar: een heerlijke maaltijd!

Ik heb wederom de bodem zelf gemaakt. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken hoor (reken dan op ongeveer 4 velletjes), maar de bodem van de zomerse taart met courgette & tomaatjes beviel zo goed, ik heb gewoon weer dezelfde gemaakt, alleen heb ik hem dit keer met volkoren speltmeel gemaakt. Ik dacht dat ik het volkoren tarwe meel uit de bak der melen pakte, maar greep verkeerd en toen dacht ik: goh, ik ga hem gewoon eens met volkoren speltmeel maken en dat was geen verkeerde keuze! Ook deze variant is weer erg lekker! De bodem werd wel iets sneller bruin, naar mijn idee, maar deze taart heeft niet zoveel oventijd nodig, dus ook dat was geen probleem.

Zomerse tomatentaart met geitenkaas

Zomerse tomatentaart met geitenkaas

Ja, we hebben weer heerlijk gegeten! 🙂 Ik heb altijd wel wat ‘last’ van spetter-gevaar als ik tomaatjes eet, maar dat mag de pret niet drukken. Ik laat tegenwoordig gewoon mijn kookschort om tijdens het eten van tomaatjes… vorige keer zat ik namelijk helemaal onder… Tja, soms moet je gewoon heel voorzichtig de tomaatjes doorsnijden en niet ineens het mes erin zetten…

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. He dat is grappig, zoiets heb ik laatst ook geplaatst! Tomaten en geitenkaas, echt zo´n geweldige combinatie he? Je taart ziet er heerlijk uit!

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 31 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.