Zuurkoolquiche met knakworstjes

13

Zuurkool… dat is heeel lang geleden…waarschijnlijk voor het laatst gegeten toen ik nog een klein meisje was… Ook Alwin weet niet meer wanneer hij het voor het laatst gegeten heeft, waarschijnlijk was dit op een broodje hotdog, zei hij.

Voor zover wij kunnen herinneren, vonden we zuurkool nooit echt lekker, het stond dan ook niet echt op mijn lijstje van ingrediënten die ik snel eens wilde proberen.

Maar toen viel de november editie van Light koken op de mat…en daar staat een heerlijke uitziende zuurkoolquiche in mét knakworstjes én kaas. Hij kwam nog niet meteen op mijn ‘must-make’-lijstje, maar toch dacht ik: dat moeten we een keer proberen.

Afgelopen week, tijdens het maken van het boodschappenlijstje (en dus op zoek naar lekkere recepten), zag ik de quiche weer… toch maar een keer maken? Ja, we gaan het gewoon doen! De quiche ziet er gewoon erg lekker uit en bij het recept staat het volgende:

Zuurkool is met ongeveer 14 kcal per 100 gram één van de magerste groenten die er bestaan. De groente is rijk aan de vitamines C, B2, B6, B11 en de mineralen calcium, magnesium, ijzer en zink.

Tja, het ziet er lekker uit, het is gezond en de rest van de ingrediënten zijn lekker… dus afgelopen zaterdag aan de slag. Het maken van de quiche is super makkelijk, je bent zo klaar… echt een fluitje van een cent. Nog even een half uurtje de oven in en aan tafel. Ok, daar gaan we dan… goh, hij is eigenlijk best lekker! Jeetje, hij is eigenlijk heel erg lekker. We hebben zelfs nog een tweede puntje genomen! 😉

Bron: Ingrediënten (foto).
Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  1. @Caroline Oh, die lijkt er inderdaad wel erg veel op! Ja, zo is zuurkool wel erg lekker! 😉 Captcha inmiddels uitgezet! 🙂

  2. Pingback: Tomaten risotto met biefstuk | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Mijn kookweek – week 48 | Maaikyz iCook

    • Leuk! 🙂 Vriendlief zei eerst dat hij niet zo van zuurkool hield, maar na deze quiche is hij helemaal om! 🙂

  4. Pingback: Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.