Bimi met parmaham & walnoten

2

Bimi… de bimi die mij bleef aanstaren… en uiteindelijk ging ik overstag…

Als ik tussendoor een paar boodschappen nodig heb, lopen we over het algemeen ‘s avonds naar de ‘kleine’ supermarkt hier in de buurt. Hondje mee, gezellig met z’n drietjes een stukje lopen en even een paar ‘dingetjes’ kopen. In een speciaal groente-vak (vlakbij de ingang) liggen vaak seizoensgroenten en/of ‘bijzondere’ groente. Altijd leuk om even te neuzen, want er ligt elke keer (maand…) weer wat anders.

Behalve bimi. Die bimi ligt er altijd. Bimi lijkt op broccoli (en dat vinden we heerlijk) alleen wat dunner, wat slanker. En die bimi bleef mij maar aanstaren. Alleen bimi lijkt qua prijs niet echt op broccoli… het is best wel een stuk duurder. Ik liet hem daarom maar links liggen… toch bleef ik nieuwsgierig… iedere keer weer… en uiteindelijk ben ik overstag gegaan. Bimi ging mee naar huis! Ik maakte een eenvoudig gerecht: bimi met parmaham & walnoten.

Bimi met parmaham & walnoten

Bimi met parmaham & walnoten

Heerlijk! Ik had er absoluut geen spijt van dat ik mij heb laten verleiden door een paar knappe, slanke, naar-broccoli-uitziende groentjes. De smaak is milder dan broccoli, een beetje richting asperges, met een vleugje peper. De combinatie met de parmaham was erg geslaagd!

Heb jij weleens bimi gegeten?

Bimi-weetje: Bimi is een groente die in Japan is ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool (kai-lan). De bimi die in Nederland te koop is, komt voornamelijk uit Kenia.

Inspiratie: Wat Katie eet.
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Ja, die eten we hier zeker met enige regelmaat. Hij doet het ook erg prima met pasta en binnenkort kont er een heerlijke hartige taart met bimi op m’n site! Wij zwichten er bij Appie dus vaak voor!

    • Haha, wat leuk, Mireille! 🙂

      Ik denk dat wij ons ook nog wel vaker gaan laten verleiden…. Ik ben erg benieuwd naar de hartige taart!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.