Cheesecake uit een pannetje

10

Ik blijf het zeggen, maar ik vind die kleine stoofpannetjes toch wel zó schattig en ze staan zo gezellig op tafel!

Het werd dan ook hoog tijd om ze weer eens op tafel te zetten. Dit keer niet als hoofd- of bijgerecht, maar als dessert: heerlijke cheesecake uit een pannetje.

Dit recept komt wederom uit het leuke boekje van Xenox: 40 recepten voor Ovenpanntjes. Sinds dit boekjes in mijn bezit is, heb ik er al  een aantal recepten uit gemaakt. Neem bijvoorbeeld het Spaans vispannetje of de heerlijke satépannetjes. Nu dus tijd voor een dessert en ook die viel weer helemaal in de smaak!

Deze cheesecake(s) uit een pannetje kun je prima van te voren klaarmaken, ze moeten toch nog afkoelen…. Warm zijn ze ook prima te eten hoor, maar koud zijn ze het allerlekkerst (vind ik dan…). Je kunt ze ook gewoon bij een kopje koffie of thee serveren hoor, want het blijft gewoon cheesecake, maar in plaats van de ‘normale’ punten taart, krijg je ze nu in een pannetje en dat geeft toch wel een erg leuk effect!

Cheesecake uit een pannetje

Cheesecake uit een pannetje

Het is natuurlijk ook leuk om samen met één pannetje te doen, lekker romantisch, knus met z’n tweeën… 😉 Allebei een lepeltje en smullen maar! Helemaal geen verkeerd idee hoor, want cheesecake is best machtig…

Afijn, deze pannetjes met cheesecake zijn niet moeilijk om te maken, ongeveer een kwartiertje werk (waarbij de mixer waarschijnlijk het meeste werk doet), daarna ruim een half uur de oven in , even laten afkoelen (het moeilijkste deel) en daarna genieten!

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.