Chocolade vogelnestjes

4

Nog een paar dagen en dan is het alweer pasen!

Wij vieren pasen nooit zo uitbundig, maar ik weet nog uit mijn tijd in de supermarkt (ik had een bijbaantje op de vlees/kaas/brood-afdeling), dat dit de drukste periode van het jaar was. Niet met kerst, maar met pasen.

Elk jaar verbaasde ik me daar weer over (omdat wij er zelf niet zoveel aan deden), maar het was echt zo. Om drie uur (of vier uur, ik weet het niet meer precies) ‘s ochtends begonnen we met de voorbereidingen. Brood bakken, snijden & inpakkn, de kazen bijwerken & vullen, verse vleeswaren snijden, om maar goed voorbereid te zijn op de drukte die zou komen. Super leuk altijd & super gezellig! Die goeie, ouwe tijd…

Wat we dit jaar gaan doen, weten we nog niet, maar ik maakte wel deze leuke chocolade vogelnestjes. Niet alleen super leuk voor pasen, ze ‘kunnen’ eigenlijk de hele lente door. In mei leggen al de vogeltjes hun ei, dus ook dan is het nog heel toepasselijk.

Het ‘recept’ komt uit het boek ‘Minibijbel Koekjes, biscuits & brownies‘, waar ik al eerder de krakelingen uit maakte. Het is eigenlijk geen recept te noemen, want het is echt heel simpel! Als de chocolade eenmaal gesmolten is en een beetje afgekoeld, kunnen de kinderen zelfs meehelpen met het vormen van de nestjes en het plaatsen van de eitjes. Leuk om samen te doen én om samen op te eten!

Fijne pasen & een fijne lente!

Vogelnestjes van chocola!

Vogelnestjes van chocola!

Ik heb overigens de chocolade gesmolten in mijn nieuwe Au bain marie pannetje! Heb jij niet zo’n handig pannetje, kijk dan naar het filmpje hieronder om te kijken hoe je dat het beste kunt doen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 13 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.