Couscous met groente, kip & vijgen

1

Couscous met groente, kip, vijgen, amandelen en een beetje kaneel. Dat aten wij maandagavond  en we hebben zitten smullen!

De eerste reactie van Alwin was: “wow, vlees op meatless monday’, lekker hoor!” Ja, ik maakte een keer een uitzondering…..

Dit (aangepaste) recept uit Foodies stond eigenlijk al best lang op mijn lijstje. Het lijstje is eigenlijk geen lijstje te noemen, want het is inmiddels een behoorlijke lijst en hij groeit… en groeit.

Vandaar dat sommige recepten er wat langer op blijven staan. Maar nu verschoof dit recept van het lijstje naar de planning. Ingrediënten in huis en aan de slag. Alleen stond dit niet voor maandag op de planning, want maandag eten we vrijwel altijd vleesloos… Ik had er echter zoveel zin in, dat ik de planning een beetje om heb gegooid en daardoor aten we op maandag vlees. Op dinsdag & woensdag niet… ter compensatie.

Het was super lekker, we hebben zitten smullen! Wat Alwin betreft hadden er nog wel wat meer gedroogde vijgen doorheen gemogen, maar ik vond het wel goed zo. Ook dit is weer een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag, want binnen 20 minuten staat er iets heerlijks op tafel! En als je heel snel kunt snijden, staat het zelfs binnen een kwartier op tafel….

Een complete, lekkere én snelle maaltijd!

Couscous met groente, kip, vijgen & amandel

Couscous met groente, kip, vijgen & amandel

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 12 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.