Food fotografie – het boek

19

Food fotografie – het boek… het boek? Nee, hét boek!

Misschien denk je nu: o, leuk, er komt een review van een boek! Uhm, nee… het boek is er namelijk nog niet helemaal (maar wel bijna hoor!). Ik ga het jullie allemaal uitleggen door jullie eerst een stukje terug in de tijd te nemen.

Workshop styling & fotografie voor foodbloggers

Vorig jaar besloot ik dat het tijd werd om wat meer te leren over het nemen van ‘food foto’s’. Dat is namelijk een vak apart en mijn foto’s konden wel wat (wel wat meer dan wel wat…) hulp gebruiken… Zo gezegd, zo gedaan, ik ging naar de workshop styling & fotografie voor foodbloggers van Simone & Alexandra. Simone weet alles van food fotografie en Alexandra kan door middel van styling van het lelijkste kopje soep iets moois maken. Een dag terug in de schoolbanken, zo voelde het een beetje. Luisteren en heeeel snel meeschrijven om alle tips maar mee te krijgen. ‘s Middags vooral veel oefenen met hulp van Simone & Alexandra en na afloop kregen we een dun boekje mee (37 pagina’s) met tips over styling & fotografie van food.

Ik heb daar wat geleerd. Echt! Ik ga het niet uitleggen, ik laat het je zien:

Gebakken aardbei & banaan *voor de workshop*

Gebakken aardbei & banaan *voor de workshop*

Kokos quinoa met aardbei & noten *na de workshop*

Kokos quinoa met aardbei & noten *na de workshop*

Daar zit  wel verschil in, toch?! 😉 Soms denk ik weleens om alle oude recepten ‘weg te gooien’ of opnieuw te maken met wat mooiere foto’s, maar het is toch ook wel weer leuk om te zien dat ik toch wat opsteek van zo’n workshop…

Food fotografie – het boek 

Digitale fotografie: FoodLeuk dat ik dit allemaal vertel natuurlijk, maar waarom? Ik ga het je vertellen…

Simone (van de workshop dus) heeft een boek geschreven.

Het boek ‘Digitale fotografie: food‘. Een boek met alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn. Een boek met veel uitleg, maar ook met prachtige foto’s zodat het allemaal nóg duidelijker wordt. Om een voorbeeld te noemen: foto’s van precies dezelfde objecten alleen dan met een ander diafragma: je ziet meteen de verschillen.

Maar het boek is er nog niet helemaal, vertelde ik aan het begin van het artikel. Klopt. Nog even wachten… zoals het er nu uit ziet is hij op 10 september beschikbaar en dat is al snel! Ik heb hem zelf dus ook nog niet gezien en kan er niet meer over vertellen dan dit. Als ik terug kijk op de workshop en het dunne boekje (ligt standaard naast me op mijn bureau), denk ik dat het een geweldig boek gaat worden vol met tips voor mensen die graag hun eten smakelijk willen fotograferen. Voor wat meer informatie: Simone heeft zelf ook wat over haar boek geschreven. Hieronder alvast een kleine impressie van het boek:

Hét boek

Bestellen – nu met korting!

Hartstikke leuk allemaal natuurlijk, maar waarom schrijf ik over een boek waar je nog een paar weekjes op moet wachten en waar ik eigenlijk nog niets over kan vertellen? Nou….je kunt hem nu al bestellen! Met korting! 20% korting om precies te zijn en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Als je het boek Digitale fotografie: food toch wilt bestellen (en ik ga dat zeker doen, schandalig eigenlijk dat ik dat nog niet gedaan heb…), dan kun je hem nu bestellen voor € 16,76! Deze actie loopt tot 6 september, daarna betaal je de volle mep en dat is toch zonde! 😉

Bron foto’s: Bol, Simoneskitchen
Print Friendly, PDF & Email