Havermoutkoekjes met vijgen

4

Heerlijke havermout koekjes met gedroogde vijgen!

Favoriet bij één der collega’s van Alwin. Deze collega vond ze zooo lekker, dat hij vroeg om de ‘gelukte versie’. Ja… de eerste versie is mislukt. Niet qua smaak, maar wel qua vorm. Ik weet niet precies wat ik fout deed, maar van dat mengsel was geen balletje te rollen. Gewoon echt niet. Uiteindelijk alles in een bakblik gedaan (in de hoop dat er dan nog repen uit kwamen in plaats van koekjes, tis ook zonde om alles weg te gooien), maar ook dat ging niet helemaal goed.

 

Havermoutkoekjes met vijgen

Havermoutkoekjes met vijgen

Misschien, heel misschien hoor (….) had ik de ‘repen’ ook iets langer moeten laten afkoelen. Afijn, het kwam uiteindelijk op een soort granola neer met hier en daar hele grote stukken (een soort koekjes zou je ze ook kunnen noemen….). Mislukt dus, maar wel ontzettend lekker! Ja, ook mislukte ‘dingen’ proeven we gewoon, geen probleem. Het was zelfs zo lekker dat Alwin het ‘goedje’ gewoon meenam naar zijn werk en één collega was meteen fan en vroeg een aantal weken daarna nog steeds naar de ‘gelukte versie’.

Ok, maar weer aan de slag en nu ging alles goed. Ik heb nog steeds geen idee wat er de vorige keer fout ging, maar nu zijn er echt koekjes uit gekomen en de smaak is gelukkig ook goed uitgepakt. Om een lang verhaal kort te maken: heerlijke havermout koekjes met gedroogde vijgen!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  • Thanks! 🙂

   Ik heb eigenlijk nog nooit met palmsuiker iets gebakken, dus zou het niet weten…
   Het staat wel in de kast, dus ga het binnenkort weleens proberen!
   Ik verwacht niet dat het heel veel problemen gaat geven, dus gewoon proberen?

 1. Pingback: Mijn kookweek – week 16 | Maaikyz iCook

 2. Vandaag gemaakt met appelstroop en honing ipv schenkstroop en basterdsuiker. Mag opa ze ook 🙂
  Kon er geen balletjes van maken, te vloeibaar, maar gewoon een grote plak gemaakt en later in stukjes gesneden. Mmmmm.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.