Mijn kookweek – week 11 & 12

2

Twee weken in één, omdat er vorige week geen ‘kookweek’ online kwam en omdat er eigenlijk niet heel veel te vertellen valt over de laatste twee weken in de keuken… Door de omstandigheden zijn we weinig thuis geweest en stond het (avond)eten niet echt op de prioriteiten-lijst…

We hebben wel ‘gewoon’ gegeten hoor, maar wat precies allemaal… ik kan het je niet meer vertellen… Daarom doen we het deze week iets anders… Dat wat ik nog wel weet, ga ik met jullie delen. Niet per dag, maar gewoon in een verhaaltje! 🙂

Week 11 begon met een bezoekje van de schilder. Het binnenwerk moest nodig een keer gebeuren (het buitenwerk eigenlijk nog meer, maar dat komt volgende maand). De ramen/kozijnen werden onder handen genomen en zo ook het grote raam in de keuken. Vensterbank & aanrecht leegmaken (dus ‘troep’ in een ander deel van de keuken…) en wachten tot de verf droogt. Maandag de eerste laag, dinsdag de tweede laag. Ik weet dat we het onszelf die dagen makkelijk hebben gemaakt, maar wat we precies hebben gegeten, geen idee! In ieder geval niet te moeilijk en zonder al te veel ‘spetters’ enzo…

Woensdag was alles weer droog, schoongemaakt & opgeruimd en kon er weer volop gekookt worden! Ik maakte rijst met chorizo, komijn & tomaten uit het boek Easy van Bill Granger. Erg lekker!

Rijst met chorizo, komijn & tomaten

Rijst met chorizo, komijn & tomaten

De rest van de week is wat onduidelijk in mijn geheugen… Ik weet nog wel goed dat we een prei/paprika/gehakt-schotel van mijn schoonmoeder hebben gegeten. Met prei uit eigen tuin (en daarom weet ik het nog!): zo leuk! Even de tuin in om prei te halen en hup, beginnen met koken. Later, als ik groot ben, wil ik ook een tuin vol met groenten!

Afgelopen vrijdag reden we weer naar huis en hebben we onszelf verwend met een bordje comfortfood: paddenstoelen risotto met spekjes. Zo ontzettend lekker!

Paddenstoelen risotto met spekjes

Paddenstoelen risotto met spekjes

Zaterdag stond er zelfgemaakte pizza op tafel en zondag kookte ik voor de foodblogswap (daar was ik nog niet aan toe gekomen deze maand…). Wat we zondag hebben gegeten, blijft nog even geheim, maar lees je morgen!

Nieuwe recepten

We sluiten, zoals gewoonlijk, af met de nieuwe recepten! En we hopen van harte dat de komende week weer een normale, rustige kookweek gaat worden! 🙂 Tot volgende week!

Nieuwe recepten

  1. Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop & pecannoten
  2. Chocolate cheesecake with salted caramel
  3. Pastinaakpuree met kastanjechampignons & worstjes
  4. Vijgenrol
  5. Tarte tatin met wortel
Print Friendly, PDF & Email