Mijn kookweek – week 13

3

Gelukkig, na twee weken, weer een vrij normale (kook)week! Hoe fijn kan het zijn om weer lekker in je eigen keuken te kunnen ‘knutselen’: heerlijk! We hebben ons weer prima vermaakt al was het aan het eind van de week wel echt geweldig weer om even wat op een terrasje te eten. Zonder jas. Het is lente! Dat heerlijke zonnetje is meer dan welkom!

Maandag

Maandag ging ik aan de slag voor het foodblogevent en maakte een broodje kruidenhangop met paprika. Het thema van deze maand is ‘Verrassend lekker met yoghurt‘ en daarom vond ik het wel leuk om een hartig gerecht te maken met (Griekse) yoghurt. Dit was ook meteen ons avondeten.

Broodje kruidenhangop met paprika

Broodje kruidenhangop met paprika

Na dit heerlijke ‘hapje’ hebben we echt zitten smullen van de rabarbercrumble met aardbeien & vanille: zó lekker! Wat fijn om weer gezellig in de keuken bezig te zijn! 🙂

Rabarbercrumble met aardbeien & vanille

Rabarbercrumble met aardbeien & vanille

Dinsdag

Een makkelijke dag… Alwin at die avond niet thuis (hij was lekker uit eten), dus maakte ik voor mezelf deze heerlijke zomerse couscoussalade met gerookte kip. Het is natuurlijk nog lang geen zomer (nou ja, dit weekend leek het er al aardig op), maar ik had gewoon zin in een lekkere salade. Helemaal prima!

Zomerse couscoussalade met gerookte kip

Zomerse couscoussalade met gerookte kip

Woensdag

Woensdagochtend ging Mac naar de ‘schoonheidsspecialiste‘. Ze werd helemaal onder handen genomen: haar vacht, nageltjes & tanden weer helemaal schoon! Och, wat rook ze ontzettend lekker die dag! 🙂 Mac heeft de rest van de dag liggen slapen, want ze was verschrikkelijk moe na alle indrukken. Nu maar hopen dat we dit seizoen iets minder intiem kunnen zijn met de stofzuiger (want dat was toch wel het doel van deze schoonheidsbehandeling!).

Mac-1

Die paprika quiche met salami waar ik laatst over schreef, die was zó lekker, hij kwam alweer uit de oven. Met paprika’s, courgette, salami, feta en wat cajunkruiden: té lekker! Volgende keer maak ik ook foto’s en zet ik het aangepaste recept op MiCook.

Paprika quiche met salami

Paprika quiche met salami

Donderdag

Boodschappen-dag! We doen tegenwoordig de meeste boodschappen op donderdag (zo rond etenstijd) omdat het dan bij ons heerlijk rustig is in het winkelcentrum. Scheelt echt enorm veel tijd! En ergernis… 😉 Toen we thuis kwamen, schoof ik de andere helft van de paprika quiche in de oven en maakte nog een schaaltje sla erbij. Alle boodschappen in huis én lekker gegeten!

Vrijdag

Afgelopen vrijdag was het Nationale pannenkoekdag, maar wij hebben geen pannenkoek gegeten… Ik heb er nog even aan zitten denken, want Alwin bakt wel hele lekkere spelt-pannenkoeken, maar uiteindelijk vonden we het een beter plan om op het terrasje (daar waar we toch al zaten…) een hapje te eten! Het was zo lekker buiten en naast het terras zit een hondenstrand waar Mac het altijd erg naar haar zin heeft!

Hapje eten bij Happy Moosse

Zaterdag

Weer zo’n heerlijke dag! Bijna ‘korte broeken weer’. Het zonnetje was volop aanwezig: wat een verwennerij, zo eind maart! We zaten al vroeg in de auto en kwamen pas rond etenstijd weer thuis na een gezellige dag. Tijd voor een lente salade: aspergesalade met zalm. Erg lekker!

Aspergesalade met zalm

Aspergesalade met zalm

Zondag

De dag begon met een heerlijke wandeling met Mac. Lekker wandelen door het park. Genoeg groen en veel water: Mac was helemaal in haar element. Wij op een gegeven moment iets minder, want Mac vond het nodig om een ‘stokje’ te pakken en daarmee naast/voor/achter ons te rennen (auw!). Maar aan de andere kant moeten we er altijd erg om lachen, dus ach, we hebben haar maar even gelaten…

Honden in het park

Mac met haar ‘stokje’

De rest van de dag druk met andere dingen om ‘s avonds de keuken in te duiken en weer asperges op tafel te zetten. Dit keer een aspergequiche met geitenkaas. Erg goed geslaagd, al zeg ik het zelf! 😉

Aspergequiche met geitenkaas

Aspergequiche met geitenkaas

Nieuwe recepten

Zo, dat was wel weer een fijne week! 🙂 Hieronder nog even de nieuwe recepten van afgelopen week op een rijtje. Op naar weer zo’n heerlijke week, want de weersvoorspellingen beloven veel goeds! Tot volgende week!

Week 13

  1. Rijst met chorizo, komijn & tomaten
  2. Filocrackers
  3. Broodje kruidenhangop met paprika
  4. Ratatouille crumble
  5. Rabarbercrumble met aardbeien & vanille
Print Friendly, PDF & Email