Mijn kookweek – week 17

4

Het was niet zo’n beste week… pffff… geen inspiratie, maar vooral geen smaak….

Vorige week begon mijn intieme relatie met een doos zakdoeken en ik heb hem (of haar…) helaas nog niet kunnen dumpen… Ik moet hem inmiddels wel delen met Alwin, want sinds donderdag loopt hij ook wat te snotteren… Daarnaast was de schilder deze week bij ons aan het schilderen (de buitenkant), waardoor we een aantal dagen thuis moesten blijven, omdat de voordeur open moest blijven staan (het werd dus wat moeilijk om even wat boodschappen te halen…). Ach, het was gewoon niet zo’n beste week….

Maandag

Tweede Paasdag… Het ging gelukkig alweer wat beter met Mac (ze had wat last van haar pootje), maar met mij nog niet. Niet zo’n actieve dag dus…  We hadden nog wat broodjes liggen en samen met deze heerlijke zalmrolletjes met dadel-vanillecrème was dat onze maaltijd. De zalmrolletjes heb ik al een keer eerder gemaakt, dus ik weet hoe lekker ze zijn, maar met een verstopt hoofd, smaakt eigenlijk niets zoals het zou moeten… Alwin heeft werkelijk waar zitten smullen!

Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème

Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème

Dinsdag

De eerste dag dat de schilder er was… Op zich nog niet zoveel last van… Binnen een paar uur stond er een enorme stelling voor de deur en wat stof in huis door het schuren. Ik voelde mij die dag best wel belabberd, dus ‘s avonds aten we een soepje (niet eens zelfgemaakt… de diepvries is behoorlijk leeg…) met een broodje.

Het schilderwerk kan beginnen!

Het schilderwerk kan beginnen!

Woensdag

‘s Middags kreeg ik leuke foodpost! Het boek Rutger bakt lag ineens op de mat! Zó leuk! En het leukste… ik heb hem gewonnen via Het testpanel! Dat is nog eens super leuke post! ‘s Avonds toch maar even wat ‘fatsoenlijks’ klaargemaakt: spelt met paprika & feta. Makkelijk, snel & lekker!

Rutger bakt

Donderdag

Alwin kwam thuis… met keelpijn en behoefte aan zakdoeken. Ik moest mijn nieuwe beste vriend (de doos met zakdoeken) dus gaan delen. Daar zaten we dan… Jut & Jul op de bank met zakdoeken. Gezellig hoor…. hatsjoe. We bestelden een pizza, maar ook die smaakte eigenlijk niet…

Vrijdag

Ik kreeg weer een beetje zin om de keuken in te duiken (jeej!), maar kon niet weg om boodschappen te halen, want de voordeur moest open blijven staan. In de diepvries vond ik nog twee kippenpoten en ik had nog wat groenten & krieltjes liggen. Ik maakte dit recept van Judith met nog wat tomaatjes erbij: erg lekker!

Kippenpootjes met krieltjes, courgette & tomaatjes

Kippenpootjes met krieltjes, courgette

Zaterdag

We hebben niet veel van het Oranje feest meegekregen, maar andere leuke dingen gedaan. ‘s Middags even met Mac naar ‘het strandje’ zodat ze lekker kon zwemmen en met andere hondjes kon spelen. Wij hebben wat hapjes gegeten op een terrasje en als toetje…. (nou ja… iets later, met een kopje koffie)… een oranje tompouce! Om toch nog een beetje Koningsdag te vieren! 😉

Oranje tompouce

Oranje tompouce

Zondag

Een rustig dagje…. een fijne boswandeling met Mac en wat klusjes in & om het huis. Een eigen huis is nooit af, zeggen ze toch…?! ‘s Avonds aten we een makkelijke, maar ‘afgrijselijk lekkere’ (dat waren de woorden van Alwin) wortelsalade met ricotta. Het recept lees je binnenkort op MiCook!

Wortelsalade met ricotta

Wortelsalade met ricotta

Nieuwe recepten

Naast het inspiratie-artikel voor Koningsdag, kwamen er afgelopen week natuurlijk ook weer nieuwe recepten online. Je ziet ze hieronder! Fijne week en tot de volgende keer!

Nieuwe recepten

  1. Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème
  2. Courgette quiche met ricotta
  3. Rabarbermuffins
  4. Kip Madras
Print Friendly, PDF & Email