Mijn kookweek – week 2

0

En ook week 2 is alweer voorbij….

Een beetje een saaie week eigenlijk. Weer een beetje terug in ‘het ritme’ komen, al hadden we daar allebei een beetje moeite mee. Hebben jullie daar ook last van? Zo na de (vrije) feestdagen weer terug komen in het ‘normale’ leven? Weer vroeg op (vooral dat…), regelmaat weer terug (dat is wel weer fijn) maar nog steeds lekker eten! Wat dat doen we ook ná de feestdagen!

Maandag

We begonnen de week met de ‘restjes’ van de vorige dag. Zondag maakte ik namelijk een heerlijke volkoren groentetaart waarvan we nog de helft over hadden. Het plan was eigenlijk om een stukje tijdens de lunch te eten, maar vergeten… ‘s Avonds stond hij dus weer op tafel met een bak vol sla: heerlijk!

Volkoren groentetaart

Volkoren groentetaart

Dinsdag

Afgelopen dinsdag bleek het ineens bietendag te zijn. Echt heel erg grappig… Het hele verhaal kun je hier lezen, maar ineens kwamen er allemaal bietenrecepten online waaronder deze speltotto met rode bieten & geitenkaas.

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

‘s Avonds stond deze fijne feta-courgetteschotel op tafel. Té lekker!

Feta-courgetteschotel

Feta-courgetteschotel

Woensdag

Het was alweer even geleden dat we couscous aten: hoog tijd dus om weer eens een gerecht met couscous te maken! Hup, de keuken in om deze groentegratin met couscous te maken. Lekker veel groenten (courgette, paprika, tomaat) met een krokant laagje van couscous, kaas & tijm.

Groentegratin met couscous

Groentegratin met couscous

Donderdag

‘s Ochtends nog even snel de keuken in om deze heerlijke quinoa broodcake met banaan & dadels te bakken. Het blijft één van mijn favorieten!

Quinoa broodcake

Quinoa broodcake met banaan & dadels

Verder een drukke dag, weinig tijd, dus schoven we de groentegratin met couscous nog een keer in de oven!

Vrijdag

Weer tijd voor een heerlijk quinoa gerecht. Een beetje zoals deze quinoa mediterrane stijl. Alleen dan met gerookte kip en wat meer paprika’s.

Quinoa mediterrane stijl

Quinoa mediterrane stijl

Zaterdag

Ook in 2014 gaan we weer verder met de Foodblogswap en wij doen ook weer gezellig mee! Zaterdag dook ik de keuken in om iets te maken van Francesca Kookt! Het was niet makkelijk om een keuze te maken (zoveel lekkers), maar het is gelukt en we hebben nu een hele andere kijk op het gerecht! Meer ga ik natuurlijk niet vertellen, dat lees je over een tijdje…. 😉

Zondag

Geen regen, een heerlijk zonnetje: tijd voor een boswandeling met Mac. Het was eindelijk weer een beetje druk (dat was de laatste tijd wat minder), dus Mac had genoeg andere hondjes om mee te spelen. Af en toe een speeltje het water in gooien zodat ze hem weer terug kon brengen en om hem uiteindelijk niet meer terug te kunnen vinden…… Lang leve de Action, waar de speeltjes over het algemeen niet zo duur zijn!

‘s Avonds hadden we (zoals wel vaker op zondag) niet zo’n trek en kozen we voor iets simpels: courgette tosti! ‘s Ochtends kwam dit heerlijke recept online: kokostiramisu met abrikozen… Eigenlijk kreeg ik meteen weer zin in dit toetje… uiteindelijk hebben we niet eens een toetje gegeten, de tosti was genoeg, maar ik ga hem binnenkort zeker weer maken!

Kokostiramisu

Kokostiramisu met abrikozen

En verder….

Verder schreef ik deze week nog een stukje over beschuit met muisjes. Waarom eten we eigenlijk beschuit met muisjes na een geboorte en zijn er alternatieven? Lees er hier alles over!

Yvonne schreef een stukje over haar gewonnen boek op MiCook: Feel goodfood & Chris schreef een stukje over haar gewonnen Love chock pakket! Super leuk!

Tot volgende week!

Print Friendly, PDF & Email