Mijn kookweek – week 20

0

Het was weer een week van makkelijke maaltijden…

Ik had toch nog wel wat last van mijn gekneusde rib (had eigenlijk gehoopt dat het wel mee zou vallen…) dus kon niet alles doen wat ik wilde doen. Dat is best irritant (joh…), maar gelukkig was Alwin er om mij te helpen. En ik had eindelijk een beetje tijd om de recepten index weer helemaal bij te werken. Jeej! Ik liep erg achter, maar hij is weer helemaal up-to-date! Elk nadeel heb zijn voordeel, zeggen we dan maar…

Maandag

De week begon met een heerlijk ontbijt: roggepap met appel & noten. Weer eens iets anders en erg lekker!

Roggepap met appel & noten

Roggepap met appel & noten

‘s Avonds stond Alwin in de keuken. Er stonden krieltjes gebakken in kruidenboter op tafel met wat witte asperges en gegrilde groene asperges: yum!

Dinsdag

Ik kon het niet laten om toch een beetje te helpen, dus dinsdag hebben we samen in de keuken gestaan. We deden makkelijk: geroosterde zoete aardappels met tomaatjes uit de oven. Even snijden, alles de oven in om daarna te kunnen genieten!

Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop & pecannoten

Geroosterde zoete aardappel met ahornsiroop & pecannoten

Woensdag

En weer een makkelijke maaltijd: kabeljauwpakketje met broccoli & taugé. Snel klaar, maar erg lekker!

Kabeljauwpakketjes met broccoli & taugé

Kabeljauwpakketjes met broccoli & taugé

Donderdag

Ok, het begint misschien een beetje saai te worden, maar daar is ie weer: spelt met paprika & feta. Eén van mijn favoriete maaltijden voor als ik weinig tijd heb of als ik alleen voor mezelf kook. Makkelijk, snel klaar, maar zó lekker!

Spelt met paprika & feta

Spelt met paprika & feta

Vrijdag

Hallo zon! Jaaa, het zonnetje begon te schijnen: zo fijn! Meteen maar even met Mac het park in. Heerlijk!

Labardor retriever

‘s Avonds hebben we het onszelf wel heel makkelijk gemaakt: een ciabatta met ham & kaas uit de oven. Een soort tosti dus: lekker!

Zaterdag

De hele dag zon. ‘s Ochtends was het toch nog wel een beetje fris, maar ‘s middags werd het warmer & warmer. Fijn hè?! Tijd voor een salade om lekker in de tuin op te eten. Ik maakte een courgettesalade met broccoli-pesto: super.

Courgettesalade met broccoli pesto

Courgettesalade met broccoli pesto

Zondag

Wat een heerlijke dag hè?! Hebben jullie ook zo genoten van het zonnetje? We hadden bijna de BBQ aangestoken, maar hadden dan weer minder zin om naar de winkel te gaan… We aten uiteindelijk gebakken aardappels met chorizo én een bak sla. Prima!

Gebakken aardappels met chorizo

Gebakken aardappels met chorizo

Nieuwe recepten

Tot slot de nieuwe recepten van afgelopen week. Maar er kwam meer online dan alleen recepten: een artikel over rabarber (+ heerlijke recepten), de winnaar van de Crafond pan én een klein kijkje achter de schermen!

Op naar een mooie, zonnige week! Tot de volgende keer.

Nieuwe recepten

  1. Mango caprese (+ kijkje achter de schermen!)
  2. Spitskool met kip & pinda’s
  3. Roggepap met appel & noten
  4. Mangosoep met kokosspies
Print Friendly, PDF & Email