Nutella cake in een kopje

12

Sommige dingen klinken veel aantrekkelijker in het Engels (Amerikaans), maar meer dan deze titel doet vermoeden is het niet, dus we maken het niet mooier dan het is: Nutella cake in een kopje.

Het is echter wel erg bijzonder en bijzonder lekker!

Dit is weer zo’n voorbeeld van quick & easy; dat moet ik eens proberen. Net als de supersnelle Nutella taart en de magische korst custard taart. Je ziet wat (meestal via Pinterest), het wordt gemaakt met standaard ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt en het is zo klaar.

Tja, wat houdt je dan nog tegen om het gewoon ff te maken… niets toch?!

Zo ook met deze ‘Instant Nutella Mug Cake‘ ofwel ‘2 minutes Nutella Microwave Mug Cake’ (zie foto hieronder). Ik heb meerdere recepten gezien van deze Nutella cake in een kopje en heb een aantal gecombineerd, maar heb dit recept eigenlijk als uitgangspunt genomen. Twee minuutjes in de magnetron en je hebt een heerlijke Nutella cake: super toch!?

Dus ik aan de slag… ingrediënten verzamelen, op zoek naar een kopje die in de magnetron mag, alles mengen en daar gaan we…. Bizar! Echt waar… Blijf maar gewoon voor de magnetron zitten en gelooft je ogen niet… ik heb Alwin erbij geroepen… De hoeveelheid ‘beslag’ kwam tot ongeveer 3/4 van het kopje. Dat heb ik in de magnetron gedaan (900 watt is bij mij standaard, dus dat heb ik maar aangehouden) en na ongeveer anderhalve minuut steeg er (in redelijke snelheid) ineens een vaste substantie boven het kopje uit… en niet een klein beetje! Ik heb de magnetron open gedaan, anders zou de cake tegen de bovenkant aankomen, ik denk dat hij wel 8-10 centimeter steeg: echt gaaf om te zien! Alwin geroepen, magnetron weer aan (de cake was inmiddels weer gezakt) en daar ging hij weer, geweldig. Echt super leuk om te zien.

Afijn, mijn kopje was dus iets te klein voor deze hoeveelheid (ik gebruikte een soort Senseo kopje), maar de cake was wel erg lekker en dat in twee minuten! En ben je nou écht een fan van Nutella? Vandaag las ik op Culy dat je naar een echte Nutelleria kunt gaan, een fastfood restaurant waar ze alles van Nutella verkopen!

 

Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. Hartstikke grappig!! Zoals ik al op mijn blog schreef; spontane acties zijn vaak het leukst.
    Ik kreeg direct zin en voordat ik het wist, trok ik al een sprintje naar de voorraadkast 🙂

  2. O lekker! Ik heb ooit een keer meringue gemaakt in de magnetron… Ging ook zo supersnel. geloof iets van 45 seconden dus je moest er echt bijblijven. Cake in een kopje in de magnetron had ik nog niet geprobeerd, maar… ik heb ook geen magnetron meer dus dat is dan wel weer een beetje lastig. haha

  3. Oeps, helemaal vergeten om er suiker bij te doen; maar heel best eetbaar (en zonder de suiker ook veel minder calorie-rijk!)! Nutella is al hartstikke zoet toch?!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.