Soep van aardperen

13

Weer een fijn recept met aardperen: soep van aardperen!

Vorige week aten we niet alleen gebakken aardperen met verse kruiden, maar vooraf ook soep van aardperen: het was een aardperen-dag. Een heerlijk licht soepje dat je prima als voorgerecht kunt serveren (bijvoorbeeld tijdens de kerst…) en als je nog wat aardperen-soep overhebt, kun je er de volgende dag fijn mee lunchen.

Net als bij de gebakken aardperen, hoef je voor dit recept de aardperen niet te schillen en dat is fijn, scheelt toch wel wat tijd! Na het pureren van de soep, haal je alles door een fijne zeef, dus mochten er nog stukken schil achterblijven (dat was bij mij niet eens het geval), zeef je die er wel uit.

Soep van aardperen

Soep van aardperen

Ook dit recept komt uit het boek Echt eten van Jonathan Karpathios (evenals de gebakken aardperen). Zoals je gisteren kon lezen ben ik alleen al vanwege de gave buitenkant fan van het boek, maar voordat ik iets over de inhoud vertel, vind ik het altijd wel fijn om eerst wat recepten uit te proberen.

Het kan natuurlijk een prachtig boek zijn, maar als de recepten niet kloppen of ze zijn niet echt naar mijn smaak, dan heeft het ook niet zoveel zin om alleen voor de mooie foto’s over een boek te schrijven (tenzij je heel graag naar mooie foto’s kijkt…). Twee recepten dus uit dit boek, allebei met aardpeer, allebei lekker! Ja, dit boek ga ik nog vaak gebruiken!

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

 1. Misschien een gekke vraag, maar aangezien we in dezelfde plaats wonen weet jij vast waar ik hier aardperen kan kopen ;-). Je recepten met aardpeer zien er erg lekker uit!

  • Hoi Chris!

   Helemaal geen rare vraag! 😉

   Bij de Appie zijn ze nu ‘groente van de maand’. Daar liggen ze (bij ons) in een aparte bak (naast de paprika’s, courgettes etc). Meestal maar 2 of 3 bakjes, maar misschien dat ze bij de XL in het centrum meer hebben. De Jumbo (Oosterheem) heeft ze ook liggen (biologisch) en daarnaast de natuurwinkel (in het dorp) en de toko’s!

 2. Pingback: Nieuwe kookboeken - MiCook

 3. Pingback: Aardperen - MiCook

 4. Schilt u de aardperen niet? Ze zijn zo harig! Is dit ook de reden dat na het pureren nog gezeefd moet worden? Dank alvast voor een antwoord.

 5. Pingback: Time flies when you’re having fun!! | David's moestuin

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.