Speculoosmuffins

13

Mocht je hier vaker even komen kijken (leuk!), dan weet je het vast wel…. ik ben gek op speculoos!

Echt, ik ben er dol op! En dan vooral de speculoospasta. De koekjes ook wel hoor, maar de pasta… oh my! Eén van de weinige ‘dingen’ die ik zo uit een potje eet. Lepel erin en smullen maar. Chocoladepasta doet dat niet bij mij, lemon curd komt dicht in de buurt, maar speculoospasta… yum!

Maar goed… een pot met een lepel leeg eten, is niet helemaal de bedoeling….Het is een veel beter idee om er iets lekker mee te maken/bakken. Bijvoorbeeld deze speculoos bonbons (een groot succes hier!) of…. speculoosmuffins!

Speculoosmuffins

Speculoosmuffins

Muffins met speculoospasta en een kruimellaagje van speculoos koekjes! Meer uitleg is toch niet nodig? Owja, er zit ook banaan in en dat is echt een geweldige combinatie met speculoos! Heb je al zin om de keuken in te duiken? Ik wel…. Ze zijn niet moeilijk om te maken én ze hoeven maar twintig minuten in de oven! Zo klaar dus en dat afkoelen…. ach, warm zijn ze ook erg lekker hoor!

Leuk ideetje voor bijvoorbeeld moederdag (hé, dat is vandaag….) of gewoon op een regenachtige zondag (hé, dat is ook vandaag…)! 🙂 Fijne moederdag!

Inspiratie: Heartsinmyoven.
Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

 1. Tja, het best wel vervelend als je deze moet gaan bakken op een regenachtige zondag, die toevallig ook nog moederdag is….haha…
  Ik denk dat alle moeders dit ook heeeeeeeeeeel erg zullen vinden…

  groetjes Petra

 2. Jeetje deze zien er lekker uit.Ondanks de speculoos doet het me toch meteen aan de gezellige decembermaand denken…. Als ik weer eens in NL ben dan ga ik op zoek naar de speculoospasta want dat kan ik hier (in Italie) niet krijgen…althans ik zou niet weten waar het te zoeken en waar naar te vragen 😉 Ciao, Letizia

  • Thx, Letizia! 🙂

   Hahaha, ik heb ook geen idee hoe je dat in Italië moet gaan uitzoeken! 🙂 Toch maar weer eens naar NL?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.