Speltotto met rode bieten & geitenkaas

13

Speltotto met rode bieten & geitenkaas!

Speltotto? Ja! Risotto van spelt! En wij zijn gek op risotto. Echt zó lekker! Als ik ergens risotto lees, ga ik meteen kijken… het heeft een soort aantrekkingskracht. Zo maakte ik begin vorig jaar al een risotto van quinoa (ook een aanrader), ookwel Quinotto of Quisotto (las ik vorige week bij Joke) en dit jaar dus een speltotto! Of wordt het dan speltsotto of spelsotto….?

Hoe je het ook wilt noemen: lekker is het zeker! De bereiding is nagenoeg hetzelfde als bij risotto. Lekker knus bij de pan blijven dus en veel roeren. Maar al dat roerwerk is het zeker waard!

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Het idee achter dit recept, kwam ik al eerder tegen in het boek Veg! (één van mijn favorieten!). Sinds ik het boek heb zit er een post-it op de bladzijde met speltotto (vandaar ook de keuze van de naam…) met koolraap. Spelt heeft een nootachtige smaak die erg goed past bij wortelgroenten. Pompoen of bietjes doen het briljant als vervanger van de koolraap, staat er bij het recept.

En als je dan in de Happi food een recept ziet van speltrisotto (want zo kun je het ook nog noemen) met rode biet en geroosterde treviso, dan zit er niets anders op om ook een speltotto met rode bieten te maken. Ik combineerde de twee versies, liet wat weg en vond dat geitenkaas niet mocht ontbreken (zo lekker met rode bieten!)! En zo hebben we weer zitten smullen!

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  1. Pingback: Bietendag! - MiCook

    • Ja, lekker hè!? Wij kunnen hier ook enorm genieten van een bordje risotto!

      Met spelt is ook super lekker! Het wordt niet zo smeuïg, maar je kunt het natuurlijk zelf wel wat smeuïger maken! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.