Tapas – Chorizo al vino

2

Weer zo’n heerlijk tapas gerecht, om alvast in de Spaanse sferen te komen voor onze vakantie.

Vorige week zondag kwam een ander tapas recept online, namelijk de gebakken asperges, vandaag vlees! En wijn! That’s it, maar wel ontzettend lekker. De rest van de wijn drink je er natuurlijk gewoon bij!

Vooral Alwin (dé vleeseter in ons huis) vond ze echt super lekker en kon er eigenlijk niet vanaf blijven. Ik (een wat mindere vleeseter) vond ze ook erg lekker. Zowel warm als koud is het een heerlijk hapje.

Het recept komt uit het leuke boekje Eten uit de tapasbar. Het recept vraagt om een robuuste rode wijn. Ik heb er zelf van gemaakt dat ie ook Spaans moet zijn (wel zo logisch toch?), dus ik was maar wat blij met de bordjes in de supermarkt waarop staat: ‘robuust’. Ik heb dus totaal geen verstand van wijn (Alwin kiest altijd de wijntjes), maar gelukkig stonden de flessen op land ingedeeld en stond er voor ‘wat voor’ wijn het was. Ook weer opgelost. Voor de rest stelt het echt niets voor… Chorizo in de braadslede, wijn erover en de oven doet de rest. Heerlijke geur in huis en daarna lekker smullen!

Chorizo al vino

Chorizo al vino

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.