Volkoren haverbroodjes

6

Mini volkoren haverbroodjes, die heb ik gister gebakken.

Als ik brood bak voor het weekend, probeer ik daar op vrijdag tijd voor te maken, zodat we het hele weekend kunnen genieten van zelfgemaakt brood. Zo maakte ik vorige week de suikerbroodbol, waar we de rest van het weekend van konden genieten.

Vrijdag had ik echter geen tijd om broodjes te bakken, dus heb ik dat zaterdagmiddag gedaan. Maar ja, dan is de helft van het weekend al bijna voorbij (we hadden al ontbeten en de lunch was ook al binnen), dus blijft de zondag over. Daarom heb ik een ‘klein’ deegje gemaakt en kleine broodjes gebakken, voor het zondagse ontbijt (brunch). Schattige mini broodjes om de dag goed mee te beginnen!

Het originele recept (ik heb hem op een paar puntjes aangepast) komt uit het minimagazine van Delicious, voor koks van 10-13 jaar. Nu ben ik geen 10 meer en ook geen 13 of ergens daar tussenin, maar ik vond de broodjes er heerlijk uit zien en aangezien ik, wat brood bakken betreft, geen ster ben, zijn deze recepten ook geschikt voor mij… En er staan nog meer recepten in het mini boekje die ik wel wil uitproberen! 🙂

Hieronder het recept van ‘mijn’ mini broodjes: heerlijke volkoren haverbroodjes met een luchtige, heerlijke binnenkant en een krokant laagje aan de buitenkant. Erg lekker, alleen een beetje boter is in principe voldoende om er een heerlijk zondagochtend ontbijt van te maken.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 38 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 39 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Let's go to the beach - winactie! - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.