Inspiratie voor de paasbrunch

24

Ok, ok, ik ben misschien wat laat met een inspiratie-artikel voor de paasbrunch… Misschien weet je al helemaal precies wat er op tafel komt, heb je zelfs al wat gerechten klaar staan of ben je nu druk bezig met de voorbereidingen…

Maar… ik kan mij nog herinneren uit de tijd dat ik in de supermarkt werkte (mijn bijbaantje toen ik nog een tiener was…), dat het de zaterdag voor pasen volkomen afgeladen was in de supermarkt. Vrijdag was ook al wel een drukke dag, maar zaterdag…. allemachtig! Dan denk je dat het voor de kerst druk is in de supermarkt… nou, echt niet! De zaterdag voor pasen…. file in (en voor) de supermarkt!

Dus ik gok er maar op dat jullie nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken! En zo niet, deze gerechten zijn ook lekker voor na de pasen en door dit inspiratie-artikel leer je heel veel (nieuwe) foodblogs kennen: ook erg leuk!

Scones, lemon curd & clotted cream

Scones, lemon curd & clotted cream: yum! Scones staan nog steeds hoog op mijn lijstje… Ik heb ze één keer zelf gemaakt, maar dat was in een vakantiehuisje en door de niet-zo-goede oven niet helemaal gelukt (wel lekker hoor!). Dit recept van Paul Hollywood  op de blog van Elise staat (hoog) op mijn lijstje, maar ook dit recept van Mannin lijkt mij uitermate geschikt. Wil je eens een andere variant maken? Chris heeft een recept voor scones met kokos & limoen! Een recept voor clotted cream vind je bij Brenda (erg makkelijk om te maken!) en voor de lemon curd… klik op onderstaande foto!

Lemon curd

Lemon curd

Brood, in alle soorten & maten

Brood doet het altijd goed op de paastafel! Zoet brood, hartig brood, ‘gewoon’ brood of brood, maar dan anders…

Bij zoet brood kun je bijvoorbeeld denken aan een suikerbrood, een heerlijk & prachtig kaneel vlecht brood van Es, mooie kokosbolussen van Caroline of een Turks paasbrood van Eslem. Ik zou ze alle vier wel op tafel willen zetten!

Hartig brood is altijd goed voor de afwisseling. En erg lekker! Deze Hot Cross Buns met kaas van Simone zien er toch geweldig uit en brood met kaas is een fijne combinatie! Liever brood met ham? Maak dan dit prosciuttobrood van Wilma! De knoflookbroodjes van Ellen zien er ook erg smakelijk uit!

Gewoon (tja, wat is gewoon…) brood is ook altijd welkom op tafel. Maak bijvoorbeeld eens meergranenbroodjes, croissants van Jamie of kijk eens op de site van Levine voor ontzettend veel broodrecepten (er staan ook paasstollen tussen!). Voor een glutenvrije versie van een paasstol (met spijs zonder suiker) kun je terecht bij Lianne.

En dan tot slot: brood, maar dan anders… Maak bijvoorbeeld een quinoa broodcake met banaan & dadels. Of dit heerlijke aardbeien rabarberbrood (met spelt- en havermoutmeel) van Maura. Ow, en dit kerstbrood van amandelmeel kun je prima ‘ombouwen’ tot een paasbrood! Kerstballen vervangen door paaseitjes en klaar! 😉

Brood van amandelmeel

Kerst(paas)brood van amandelmeel

Een ei hoort erbij

Ja, een ei hoort erbij… in welke vorm dan ook! Gekookt, gebakken of nét iets anders. Neem bijvoorbeeld deze gevulde eieren van PJ: niet alleen lekker, maar ze staan ook nog eens prachtig op tafel. Of maak heerlijke ontbijtmuffins met bacon, eggs & toast van Ursula.

Heb je van die schattige kleine ovenpannetjes? Gebruik ze en maak oeufs en cocotte van Sabine. Altijd al een gepocheerd eitje willen maken? Ellen geeft tips en een fijn recept voor een gepocheerd ei met gerookte zalm & Hollandaisesaus!

Wil je de eieren combineren met groente? Maak dan een lente omelet met asperges, erwten & dragon van Ianne of deze gevulde tomaten met roerei & gerookte zalm.

Gevulde tomaat met roerei & gerookte zalm

Gevulde tomaat met roerei & gerookte zalm

Vrolijke drankjes

Je kunt natuurlijk koffie & thee (in mooie theepotten) neerzetten, maar vers geperste sinaasappelsap doet het ook goed. Of smoothies! Pauline heeft 5 smoothie recepten op een rij gezet: daar zit vast wel iets tussen! Of maak iets waar je de rest van de dag ook nog van kunt genieten: rabarber-aardbeien limonadesiroop van Hazel. En heb je nog wat aardbeien & rabarber over, dan maak je gewoon deze rabarbershake!

Rabarbershake

Quiche en andere hartige gerechten

Mijn favoriete onderdeel! Quiche en andere hartige paas recepten! En dan vooral de quiche: ik ben er dol op. Ik heb voor jullie wat vrolijke, hartige lente/paas gerechten op een rij gezet (in willekeurige volgorde):

Veel van deze hartige gerechten bevatten al ei (en het ei, dat hoort erbij…). Zo staat er én een hartig gerecht op tafel én er staan eieren op tafel: twee vliegen in één klap. Als je eieren wilt combineren met hartig, is deze tomaten ‘cheesecake’ met tijm ook een optie!

Tomaten 'cheesecake' met tijm

Tomaten ‘cheesecake’ met tijm

Genoeg inspiratie? 🙂 Je kunt de tafel ook nog vol zetten met allerlei zoete lekkernijen of een ‘grand dessert’ op tafel toveren, maar ik laat het hier bij, anders kan ik nog wel uren door ‘lullen’ over al die lekkere gerechten… Ik hoop dat er iets voor je tussen zit! Weet jij al wat je op tafel gaat zetten?

Wat wij op tafel gaan zetten? Ik heb nog geen idee… Wij zijn niet echt enorme ‘paas-vierders’ en de boodschappen moeten nog gedaan worden (dat gaan we vandaag doen, want ik ga komende zaterdag geen winkel binnen, écht niet!). Ow, en wil je nog wat tips om de paastafel nóg gezelliger te maken, kijk dan hier!

Fijne paasdagen!

Bron uitgelichte afbeelding: Inspirationarchive.
Print Friendly, PDF & Email