Nieuwe kookboeken

21

De afgelopen maanden is mijn verzameling kookboeken weer wat groter geworden….

In november was ik jarig en in december kwamen ook de nodige cadeautjes voorbij. Ik kreeg kookboeken & boekenbonnen waar ik dan weer kookboeken van heb ‘gekocht’.

Nieuwe leesboeken worden in dit huis tegenwoordig met behulp van de iPad gelezen (scheelt enorm veel kastruimte…) en ‘koken met de iPad’ gaat ook helemaal prima, maar toch vind ik het wel erg fijn om ‘echte’ kookboeken in de kast te hebben! En dus zet ik kookboeken op mijn verlanglijstje en worden boekenbonnen uitgegeven aan kookboeken. Dit zijn de nieuwe kookboeken die ik de afgelopen maanden heb gekregen/gekocht:

Mijn nieuwe kookboeken

Smaakvrienden Groenten van Angélique Schmeinck

Smaakvrienden groenten

Smaakvrienden groenten

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en ik ben er zo blij mee! Oneindige culinaire inspiratie, staat op de cover, en dat is een goede omschrijving voor het boek. “Dit inspiratieboek daagt liefhebber en professional uit om op culinair avontuur te gaan”. Een boek vol groenten (ruim 80 soorten), gerechtideeën, recepten, maar vooral de handige culinaire mindmaps: daar word ik helemaal blij van! Wat kun je er mee (technieken), waar kun je het mee combineren (andere groenten, noten, vlees, vis, kaas) met een stuk basis informatie. Zo handig!

Smaakvrienden groenten | Angélique Schmeinck | Karakter Uitgevers | Verkoopprijs € 39,95

Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi

Mijn favoriete desserts

Mijn favoriete desserts

Een prachtig boek met prachtige foto’s! Het boek is een flink stuk groter (ten opzichte van andere kookboeken) dus hij springt er echt uit in je boekenkast. Meer dan 150 recepten voor allerlei dessert. En de meeste desserts uit dit boek maak je binnen 30 minuten en maar met een handjevol ingrediënten. Geen ingewikkeld gedoe dus! Het boek bevat recepten met klassieke dessert ( crème brûlée, rijstpudding, tiramisù), maar ook hele bijzondere recepten, bijvoorbeeld desserts met groente! Een aspergepuddinkje met ‘tartaar’ van aardbeien of een pastinaaktaart met vanillefrosting (die ga ik echt een keer maken!).

Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers | Verkoopprijs € 29,95

Rudolph’s bakery van Rudolph van Veen

Rudolph's bakery

Rudolph’s bakery

Rudolph, je kent hem wel, van 24Kitchen met zijn populairste programma Rudolph’s bakery! Ik kijk er graag naar, geconcentreerd of lekker op de achtergrond. En dan nu in boekvorm met vrolijke foto’s. Een boek vol inspiratie en tips om nóg lekkere zoete of hartige baksels te maken. Van klassieke appeltaarten tot een heerlijk stoofperentaartje (ook die ga ik ooit eens maken!), maar ook een mexicaanse nachotaart en een groenteroostaart.

Rudolph’s bakery | Rudolph van Veen | Karakter Uitgevers | Verkoopprijs € 34,95

Quinoa van Eric van Veluwen en Robèrt van Beckhoven

Quinoa

Quinoa

Quinoa, nummer 1 superfood. Dit boek mag natuurlijk niet in mijn boekenkast ontbreken als echte quinoa-fan. Een boek vol heerlijke zoete & hartige recepten waar ik mij zeker door ga laten inspireren! Naast recepten staat het boek vol met variatietips, leuke weetjes, handige keukentrucs, serveersuggesties en allergeneninformatie.

Quinoa | Eric van Veluwen & Robèrt van Beckhoven | Carrera Culinair | € 25,00

———————————————————————————————————————————————

Dat zijn mijn nieuwste kookboeken en ik ben er erg blij mee! Jullie gaan ongetwijfeld nog meer over deze boeken lezen op MiCook (inclusief recept)! Naast deze nieuwste boeken, heb ik ook nog een paar boeken in de kast die wat minder nieuw zijn, maar ook echte aanraders! Denk bijvoorbeeld aan Echt eten van Jonathan Karpathios waar ik deze heerlijke gebakken aardperen met verse kruiden & aardperensoep uit maakte. Of het nieuwe boek van Hugh Fearnley-Whittingstall: Hugh’s 3 waar ik dit recept uit maakte: wortels, amandelen, komijn.

Heb jij de afgelopen tijd ook kookboeken cadeau gekregen? Zitten er nog aanraders tussen?

Bron foto’s: Bol.
Print Friendly, PDF & Email